Još skuplje nego prošle godine: Ljetovanje u Hrvatskoj košta kao u Dubaiju

Kao i godinama dosad, rezervacije za ljetovanja u punom su jeku, a cijene ove sezone su, prema riječima turističkih radnika, na svim destinacijama više nego godinu dana ranije.

Naime, kako kažu, što se tiče Jadranskog primorja, ljetovanje u Hrvatskoj ove godine je skuplje i do 25 odsto nego godinu dana ranije, te za pet dana odmora u Hrvatskoj može se ljetovati i Dubaiju.

Iz turističke agencije “Kontiki Travel” iz Banjaluke kazali su da kod njih vlada velika zainteresovanost za rezervacije ljetovanja.

Što se tiče cijena, sve destinacije su poskupjele, neke malo više, neke malo manje, ali na Jadranu se osjeti da je došlo do poskupljenja, u  Hrvatskoj su najskuplji aranžmani”, kazao je Vladimir Ćorović iz “Kontiki travela”.

Kako je rekao, ljetovanje za četvoročlanu porodicu u Egiptu kreće se od  4.000 do 7.000 KM zavisno od izabranog hotela.

“Tu su uključeni i povratna avio-karta, smještaj, all-exclusive usluga, sa uključenim obrocima, pićem. Turska je za nijansu skuplja, ali Turska sigurno ima i najbolju ponudu, oni imaju najbolje hotele, dok je Grčka u tom smislu najpovoljnija, te se tu aranžmani kreću do 5.000 KM (2.500 eura) za sedmodnevni aranžman. 

Kako je rekao, što se tiče Jadrana, Crna Gora je dosta povoljnija od Hrvatske.

Ističe da roditelji sa djecom najviše biraju Tursku, dok su parovi ti koji najradije ljetovanje provode u Grčkoj.

I u turističkoj agenciji “Unis Tours” iz Banjaluke kazali su da imaju rani buking kad građani najvećim dijelom rezervišu  svoja ljetovanja.

“Cijene su  više nego prošle godine, konkretno u Crnoj Gori su više za nekih 10 do 15 odsto, dok je ljetovanje u Hrvatskoj skuplje za nekih pet do 25 odsto u odnosu na prošlu  godinu.

Kako su rekli, cijene ljetovanja u Hrvatskoj, zavisno od lokacije, blizine plaže,  kreću se od  800 do 3.000 eura za dvije osobe.

Iz turističke agencije “Relax Tours” Sarajevo kazali su da kod njih godinama vlada veliko interesovanja za Tursku, mada je od ove godine velika zainteresovanost građana i za Tunis.

Nezavisne

Provjerite slična mjesta

Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo …