Knežević: Mislim da će se Brđanin vratiti na čelo policije, izvjesno da će Kurti ići njegovim stazama

Mislim da će se Zoran Brđanin opet vratiti na mjesto direktora policije – upravo zbog postupka na Vladi koji je sproveden suprotno Zakonu o unutrašnjim poslovima – ocijenio je poslanik i lider Demokratske narodne partije Milan Knežević.

Izbor Predraga Burića za generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) mu, kaže, govori da je izvjesno da će Artan Kurti (bivši generalni inspektor ANB) ići stazama Brđanina kad je u pitanju povratak na funkciju.

– Izbor Burića, uz nepotpuno poštovanje Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbjednost, govori da tu postoje određene nedostatnosti i da je vrlo izvjesno da će Artan Kurti ići stazama Brđanina kad je u pitanju povratak na funkciju – poručio je Knežević gostujući u emisiji „Načisto“ na Televiziji Vijesti.

Borba za prevlast

On smatra da sami postupak izbora v.d. direktora policije pokazuje da nije u pitanju rat za profesionalca – već za prevlast u bezbjednosnom sektoru.

Podsjećamo, Crna Gora je od ponoći do tri ujutru 13. marta bila bez direktora Uprave policije, jer je odluka Vlade o razrješenju Zorana Brđanina, donijeta 3. marta, stupila na snagu na isteku 12. marta, a Vlada do tog roka nije izabrala njegovog nasljednika, odnosno odbila je prijedlog ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da vršilac dužnosti direktora bude Lazar Šćepanović. Zakon o unutrašnjim poslovima nalaže da se v.d. direktora policije imenuje na prijedlog ministra unutrašnjih poslova, a Vlada je na prijedlog premijera Milojka Spajića na tu poziciju izabrala Aleksandra Radovića.

Na to je i tokom večerašnjeg gostovanja ukazao i Knežević poručujući da će odluka o imenovanju Radovića pasti na bilo kojem sudu.

– Da smo bili u Vladi, jasno bismo se odredili prema tome i od samog početka ne bismo podržali izbor v.d. direktora policije suprotno zakonu – poručio je Knežević.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Finansijski uspon Air Montenegra: rast prihoda i profita

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda …