Nedović: Niko ne može predvidjeti kakvi su koraci Demokrata u narednom periodu

Poslanica Pokreta Evropa sad Jelena Nedović, gostujući u Info plusu na Adria televiziji, kazala je da nema osnova za nove izbore, kao i da oni koji čine vlast treba da sjednu i razgovaraju kako bi našli kompromis.

Navela je da pitanje v.d. direktora Uprave policije ne može da ugrozi funkcionisanje vlade, ali kako je dodala, niko ne može predvidjeti kakvi su dalji koraci Demokrata u narednom periodu.

“Sa njihove strane postoji nezadovoljstvo. Mi ne bježimo od toga što se dešava u odnosu na optužbe koje smo dobili. Ova država pokazuje da se mi tek sada učimo demokratiji. Svako ima pravo da se žali, a nadležni su jedini pozvani da govore o tome”, kazala je ona.

Vjeruje da će se naći kompromis, te dodaje da treba sjesti i razgovarati.

“Pokret Evropa sad nije sam, nama su potrebni partneri u parlamentu da donosimo zakone. Mora se sjesti i razgovarati jer moramo razmišljati o građanima”, dodala je ona.

Nedović smatra da nema osnova za nove izbore.

“Opozicija je neka vrsta kontrolnog mehanizma pozicije. Kad ste vi na poziciji trebaa da ste otporni na kritike, nekad su te kritike konstruktivne, koje su dobrodošle. Uloga opozicije je da preispituje rad pozicije, svako ima biračko tijelo kojem treba da se pokaže da se nešto radi”, dodala je ona.

Poručila je i da će se rekonstrukcija vlade će se desiti nakon mjerila EU.

“Da li je to maj ili jun, vjerujem da se sporazum mora poštovati”, kazala je ona.

Nedović je navela da se Evropa sad zalaže za depolitizaciju.

“Bila sam državni službenik 15 godina, ja poznajem sistem i znam šta treba. Potrebno je jačati institucije u smislu njihove samostalnost. Ne hapse političari, nego policija, tužilaštvo sprovodi istragu. Mi ne možemo da preuzimamo zasluge institucija, ne možemo ljude da postavljamo politički. Moramo da ohrabrimo te ljude da radu u skladu sa zakonom i ustavom. Sudstvo, tužilaštvo i policija su institucije koje nikakve veze ne smiju da imaju sa politikom i političarima i obrnuto. Treba da ih pustimo da rade svoj posao”, zaključila je ona.

ADRIA

Provjerite slična mjesta

Đokaju 40 godina zatvora za ubistvo Šejle Bakije, Lješković: Uložićemo žalbu

Podgorica, (Media Biro) Ilir Đokaj osuđen je prvostepeno pred Višim sudom u Podgorici na 40 …