Za naknadu štete od zemljotresa stiglo 30 zahtjeva

Nakon zemljotresa kojim su prošle sedmice najviše pogođena pogranična sela nikšićke opštine, i to u Goliji i Banjanima, formirana je petočlana komisija koja će procijeniti nastale štete.

Za čelnika te komisije imenovan je potpredsjednik opštine Nikšić Zoran Tomić, koji je i juče sa saradnicima posjetio sela Mjesne zajednice Krstac, ali kaže da će, najvjerovatnije, tek početkom sljedeće sedmice početi da obilaze domaćinstva kako bi utvrdili kome je i kolika šteta pričinjena na objektima.

Brojni objekti su oštećeni, tek su počeli zahtjevi da pristižu, tako da ćemo tek za nekoliko dana početi obilaziti teren. Do sada je pristiglo tridesetak zahtjeva, a najviše ih je iz sela Čarađe, Kazanci i iz sela koja su bliža granici. Imamo i zahtjeva iz Banjana. Sve su prilike da je oštećenja u zemljotresu pretrpio i manastir u Somini, da se potres osjetio u selima koja ga okružuju ili u Goliji, kako tvrde mještani, sve od Prenke do granice sa BiH. Trudićemo se da maksimalno odgovorno odradimo ovaj posao, a nakon što se utvrdi koliko je koji zahtjev opravdan, lokalna uprava će u skladu sa svojim mogućnostima i pomoći u saniranju šteta. Kao što se već čulo, prioritet će imati domaćinstva koja stalno žive na tom području – kazao je Tomić.

U Goliji stalno živi oko 130 domaćinstava, a zemljotres se dogodio u zoru 14. marta i u epicentru bio je jačine 5,3 stepena po Rihterovoj skali.

Provjerite slična mjesta

Otkriće misterioznog grada pod vodom šokiralo naučnike: Ovo bi moglo promijeniti ljudsku istoriju

Nađeni ostaci drevne civilizacije u zaljevu Khambhat, koji leži dužinom zapadne obale Indije, predstavljaju senzacionalno …