Reforme i dobri rezultati privlače kredibilne investitore

Predsjednik Vlade Milojko Spajić sastao se sa delegacijom investitora predvođenih predstavnicima BofA (Bank of America), koji su u posjeti zemljama Zapadnog Balkana.

Tokom sastanka je bilo riječi o reformama, koje su pokrenute i daljim koracima kako bi se Crna Gora pridružila Evropskoj uniji, ali i postala pristupačnija kredibilnim investitorima.


„Agenda Vlade se oslanja na tri stvari, a to su: vladavina prava, ubrzanje EU integracija i ravnomjeran održiv ekonomski razvoj. Vladavina prava je ključna jer omogućava ostale dvije stvari da se na pravi način razvijaju. Dalji napredak na EU putu uslovljen je u suštinskim reformama na polju vladavine prava, jer tek nakon dobijanja IBAR-a za poglavlja 23 i 24 možemo početi da zatvaramo ostala poglavlja. Već možete vidjeti po reakcijama iz Brisela da smo napravili ozbiljne korake u ovoj oblasti“, istakao je premijer Spajić.

Naglasio je značaj imenovanja u pravosuđu za nastavak odlučne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou.

Predstavljen je i plan izgradnje putne infrastrukture, koja je često usko grlo ekonomskog razvoja.

Istaknuta je i važnost reformi na polju poreske politike, da sistem ima smisla investitorima, kako bi ostali i ulagali tokom dužeg perioda, što je posebno značajno za podizanje standarda građana i snaženje javnih finansija.

U kontekstu kreiranja imidža države u koju je poželjno ulagati, istaknuta je važnost velikih investicija Evropske unije, kroz obezbjeđivanje bespovratnih sredstava, ali i članstvo u NATO, koji je garant stabilnosti.

Međunarodni investitori iz Londona, Bostona i Helsinkija, kao i ekonomski analitičari iz Londona, Pariza i Dubaija pored Crne Gore posjetiće i Srbiju, Albaniju i Sjevernu Makedoniju.

Provjerite slična mjesta

Đokaju 40 godina zatvora za ubistvo Šejle Bakije, Lješković: Uložićemo žalbu

Podgorica, (Media Biro) Ilir Đokaj osuđen je prvostepeno pred Višim sudom u Podgorici na 40 …