Renomirana kineska kompanija POWERCHINA iskazala interesovanje za ulaganja u elektroenergetski sektor Crne Gore

„Crna Gora mora što prije krenuti u realizaciju kapitalnih energetskih projekata, posebno onih koji se tiču dobijanja prijeko potrebne balansne energije. S tim u vezi, izgradnja reverzibilne hidroelektrane bi bila od neprocjenjivog značaja. Potrebni su nam kredibilni investitori da nas podrže, da nam ponude finansijsku i ekspertsku pomoć, da prošire spektar mogućnosti kako bi Vlada Crne Gore i nacionalna energetska kompanija izabrali najpovoljniju opciju. POWERCHINA posjeduje ono što nam je potrebno i biće nam drago da se sa svojim ponudama pojave na tenderima koje planiramo raspisati“ istakao je ministar energetike i rudarstva prof. dr Saša Mujović na sastanku sa predstavnicima kompanije POWERCHINA, koji su u radnoj posjeti Crnoj Gori.
Kompanija POWERCHINA, koja posluje u 8 zemalja na teritoriji Evrope, već je učestvovala na važnim crnogorskim infrastrukturnim projektima, kao što je izgradnja sistema vodosnadbijevanja uz prioritetnu dionicu auto-puta Podgorica – Kolašin, a angažovani su i na određenim poslovima u okviru projekta ekološke rekonstrukcije TE Pljevlja. U oblasti OIE, trenutno su u regionu angažovani na izgradnji dvije vjetroelektrane (vjetro-parka) u BiH vjetro-park Ivovik i u Srbiji vjetro- park Vetrozelena.
Kako su predstavnici kompanije POWERCHINA informisali ministra Mujovića, prepoznate su mogućnosti i potencijali u oblasti obnovljivih izvora kojima Crna Gora raspolaže i upravo ova posjeta je planirana kako bi se kroz direktne susrete sa menadžmentom energetskih subjekata razmotrili optimalni modeli saradnje.
Predstavnici Powerchina kompanije će u narednim danima imati radne sastanke sa najvažnijim energetskim subjektima, kako bi razgovarali o konkretnim projektima koji bi mogli biti interesantni za razmatranje i eventualnu saradnju.
Sastanku sa predstavnicima kineske kompanije POWERCHINA prisustvovali su i državni sekretar Luka Prodanović i v.d. generalnog direktora Zvjezdan Vujović.

Provjerite slična mjesta

Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo …