Milatović i Eskobar: Za Crnu Goru jako važno strateško partnerstvo sa SAD

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se jutros sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Sagovornici su potvrili odlične odnose dvije države i istakli važnost snažne podrška SAD reformskim procesima u Crnoj Gori.

Milatović je podsjetio na nedavne susrete sa američkim državnicima.

– Crna Gora doživljava SAD kao važnog saveznika i prijatelja na međunarodnoj sceni sa kojim, želi da učvrsti već uspostavljeno partnerstvo – kazao je Milatović.

Obostrano je izražen interes za uspostavljanjem strateškog partnerstva, imajući u vidu da postoji prostor za razvoj već započetog ekonomskog dijaloga, kao i za jačanje saradnje u oblasti odbrane i bezbjednosti.

Predsjednik države je ukazao na značaj saradnje dvije zemlje u okviru NATO-a, dodajući da dijelimo političke i vrijednosne stavove Alijanse.

SAD će nastaviti da podržavaju evropski put Crne Gore, posebno u oblasti jačanja vladavine prava i nezavisnosti institucija – kazao je Eskobar naglašavajući ulogu Crne Gore kao kredibilnog NATO saveznika.

DAN

Provjerite slična mjesta

Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). Momenat u …