Centralna banka obilježava Svjetsku nedjelju novca


Centralna banka Crne Gore će nizom aktivnosti od 18. do 24. marta 2024, tradicionalno obilježiti Svjetsku nedjelju novca (Global Money Week), globalnu manifestaciju koja se sprovodi u 176 zemalja svijeta, sa ciljem promocije finansijske pismenosti i ekonomskih znanja i vještina među djecom i mladima.

Ove godine, Svjetska nedjelja novca se odvija pod sloganom Čuvaj svoj novac, osiguraj budućnost! sa fokusom na sigurno upravljanje novcem, važnost usvajanja odgovornog i informisanog pristupa ličnim finansijama i jačanje svijesti o potencijalnim rizicima i potrebi zaštite sopstvenog novca.

CBCG je učesnik globalne kampanje od njenog ustanovljavanja, a ove godine će, dvanaesti put za redom, realizovati brojne edukativne programe u saradnji sa vrtićima, osnovnim i srednjim školama, te fakultetima. Kroz radionice, prezentacije, štampani i video materijal biće objašnjeni pojmovi iz oblasti finansija sa kojima se svakodnevno susrijećemo.

Kao društveno odgovorna institucija, Centralna banka kontinuirano radi na finansijskoj edukaciji, doprinoseći na taj način sticanju i unapređenju znanja i vještina neophodnih za donošenje adekvatnih finansijskih odluka i mudro upravljanje novcem.

Provjerite slična mjesta

Finansijski uspon Air Montenegra: rast prihoda i profita

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda …