Rusi u redovima čekaju da glasaju u ambasadi u Podgorici

Rusi koji žive u Crnoj Gori u redovima ispred ruske Ambasade u Podgorici čekaju da ostvare svoje biračko pravo, na predsjedničkim izborima.

Na glasačkom listiću su četiri kandidata, od kojih je jedini favorit aktuelni predsjednik Vladimir Putin, koji je na putu da obezbijedi još jedan šestogodišnji mandat.

Njegovi kritičari ukazuju da su izbori u Rusiji pod strogom kontrolom Kremlja i nijesu ni slobodni ni pošteni, ali ih vlada smatra neophodnim da bi stvorila osjećaj legitimnosti.

U Crnoj Gori je glasanje na ruskim predsjedničkim izborima organizovano u zgradi Amabsade Ruske Federacije u Podgorici. Biralište će biti otvoreno od osam do 20 časova. Kako javlja novinarka TVCG oko 13 sati danas ispred Ambasade su se stvorili redovi državljana Rusije koji su došli da iskoriste svoje biračko pravo.

“Kako biste glasali, morate lično posjetiti glasačko mjesto i pokazati pasoš koji je validan”, navodi se na web stranici Ambasade.

Ambasada je na mreži Telegram navela da će na dan glasanja biti pojačane mjere sigurnosti i kontrole u cilju zaštite bezbjednosti birača i članova izborne komisije.

“Na biračkom mjestu biće obezbijeđen video nadzor”, navodi se u postu.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Finansijski uspon Air Montenegra: rast prihoda i profita

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda …