Tužioci ispituju Bemaksove zabrane

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici ispitaće ko je i zbog čega zabranio ekipi televizije “Vijesti” da se uključi u jutarnji program “Boje jutra” sa javne površine, iz parka u Tološima.

To je juče “Vijestima” kazao rukovodilac ODT Podgorica Duško Milanović.

Novinarka Marija Radović rekla je juče “Vijestima” da je ekipa, u želji da profesionalno i odgovorno odradi još jedan radni zadatak sa terena i po dogovoru sa sagovornikom, došla do ideje da se uključi uživo iz novog dijela Tološke šume zbog cijelog ambijenta, zbog toga što je lijepo, sve uređeno. Taj dio uređivala je podgorička kompanija “Bemaks”.

…I smatrujući da je to pravo mjesto gdje možemo pričati o zdravim stilovima života, o tome kako da pobijedimo proljećni umor, dakle jedna potpuno benigna tema. Na ulazu u park nas je dočekao čovjek, navodno iz obezbjeđenja, koji nam je rekao da zbog privatnosti svih onih koji vježbaju tu na javnoj površini, navodno, mi ne možemo da se uživo uključimo, odnosno ne smijemo da upalimo kameru, nego da snimamo izvan parka. Na to sam ja upitala kako je moguće da ne smijemo da snimamo javnu površinu i kako je moguće da baš sada ne smijemo da snimamo, budući da smo već sigurno više od tri puta, barem ja lično, a znam i ostale koleginice iz Boja jutra, odradili uživo uključenje upravo u tom parku”, priča Radović.

Naglašava da joj je ta osoba objasnila da ima instrukcije da ekipu ne pusti na javnu površinu.

Radović dodaje da “gospodin zaista nije djelovao zlonamjerno, već neko ko izvršava zadatak – dakle ono što mu je rečeno, on je tu da sprovede”.

“Nisam vidjela njegovu identifikaciju, ali je onda u jednom trenutku on pokušao da kontaktira ‘šefa/šeficu’, a ja sam samo pitala ko je to zabranio, da li može da mi da kontakt te osobe. On je pokušao odgovornu osobu da kontaktira, ali se navodno niko nije javljao. Tražila sam broj telefona te nadležne osbe, a kako on nije uspio sam u svom telefonu da pronađe broj otvorio mi je imenik i dao telefon da sama potražim. Od tri broja jedan je bio naslovljen kao TV E, a kako sam brojeve naglas čitala ne bi li mi rekao koga da pozovem, kad sam pročitala ime te redakcije, kazao je: ‘Da, samo novinari iz TV E mogu da snimaju ovdje’”, ispričala je Radović.

Ističe da je bila zatečena takvom odlukom.

“Opet kažem, nismo imali vremena da možda drugačije reagujemo ili da se suprotstavimo jer smo morali da nađemo drugu soluciju, ali zaista smatram neprimjerenim da se na javnoj površini novinaru jedne televizije zabrani da radi svoj posao”, naglasila je.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Otkriće misterioznog grada pod vodom šokiralo naučnike: Ovo bi moglo promijeniti ljudsku istoriju

Nađeni ostaci drevne civilizacije u zaljevu Khambhat, koji leži dužinom zapadne obale Indije, predstavljaju senzacionalno …