Ministar Vuković u okviru Globalnog Investicionog Samita u Rimu, razgovarao sa visokim predstavnicima bankarskog i investicionog sektora


Delegacija Ministarstva finansija, na čelu sa ministrom, Novicom Vukovićem, učestvovala je na drugom Globalnom investicionom samitu, održanom u Rimu, u organizaciji Banke Amerike (Bank of Amerika – BofA), druge najveće američke banke na svijetu.
Predstavnici Ministarstva finansija učestvovali su na sesiji posvećenoj pogledima na fiskalnu i monetarnu politiku, na kojoj su, između ostalih govorili i Vitor Konstancio, bivši viceguverner ECB-a (European Central Bank), Masaki Shirakava, bivši guverner BOJ-a (Bank of Japana) i Mehmet Simsek, ministar trezora i finansija Republike Turske.

Ministar Vuković, sa saradnicama, državnom sekretarkom, Milicom Adžić i v.d. generalne direktorice Direktorata za javni dug, Andrijanom Ulić Rajović, učestvovao je i na radnoj sesiji posvećenoj budućnosti Evrope, koju je vodio Martin Šulc, bivši predsjednik Evropskog Parlamenta i član Bundestaga, kao i Enrico Leta, nekadašnji premijer Italije i aktuelni predsjednik Instituta “Žak Delors” (Institut Jacques Delors).

U okviru Samita u glavnom gradu Italije, tim Ministarstva finansija susreo se sa međunarodnim investitorima, koji su iskazali povjerenje u Crnu Goru, kroz ulaganje u inaguraciono dolarsko izdanje obveznice početkom marta, te prezentovao razvojne potencijale i ekonomske planove Crne Gore za naredni period, koji bi mogli biti u fokusu interesovanja budućih investitora.

Ministar Vuković sastao se i sa predstavnicima menadženta Banke Amerike (BofA) koji su izrazili podršku strateškim projektima u Crnoj Gori, uključujući zelenu agendu.

Tokom dvodnevnog Samita, koji je okupio više stotina investitora iz Evrope, Azije i Sjedinjenih Američkih Država, organizovano je više značajanih specijalizovanih panela, na temu fiskalne politike, tokom kojih su prezentovane perspektive kretanja javnog duga zemalja u razvoju.

Provjerite slična mjesta

Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo …