MEIR: Sve što je obećano građanima Bijelog Polja biće ispunjeno

Ministarstvo energetike i rudarstva, kao i ministar prof. dr Saša Mujović, temeljnim postulatom rada smatraju punu transparentnost i odgovornost prema građanima. Svako Ministrovo obećanje građanima je obaveza koja mora da se ispuni. Sa obećanjima nema kompromisa i nema njihovog povlačenja.

Prilog lokalne novinarke iz Bijelog Polja za emisiju “Mreža”, emitovane na Javnom servisu 14.03.2024.godine je bio poprilično diskreditujući za sve napore koje ulažu u Ministarstvu energetike i rudarstva kako bi riješili ekološke probleme u Bijelom Polju. Prilog propagira “maglu” koju je Ministar “posijao” i navodno obmanuo građane Bijelog Polja. Obećao je pokretanje programa podrške energetske efikasnosti za Bijelo Polje, te da će isti započeti 4. marta. Obećao i nestao. Sliku je upotpunio nedovoljno ili namjerno neobaviješteni lokalni funkcioner Ćorović ističući kako ne zna ništa o Programu, ni aktivnostima koje Ministatrstvo preuzima za Bijelo Polje.

Da podsjetimo da je prilikom posjete Ministra Mujovića Bijelom Polju zaključeno da direktne subvencije za električnu energiju nijesu održivo rješenje i kao alternativa je predloženo da za Opštinu Bijelo Polje bude uspostavljen program podrške za nabavku visoko-efikasnih klima uređaja. U daljoj komunikaciji između Ministarstva i Eko fonda je dogovoreno da ovaj program bude realizovan na način što će Eko fond odabrati isporučioce klima uređaja preko kojih će građani Bijelog Polja biti u mogućnosti da nabave klima uređaje pod povoljnijim uslovima.

U cilju objektivnog informisanja javnosti ističemo da obećanje Ministra Mujovića apsolutno važi i da je samo pomjeren datum pokretanja programa. Zašto je došlo do blagog prolongiranja početka? Samo zbog građana, kako bi napravili što kvalitetniju ponudu i omogućili jednostavnije, brže i efikasnije administrativne procedure pri apliciranju za subvencije

Upravo u cilju da se program implementira sa maksimalnim benefitima za građane, Ministar Mujović je početkom sedmice organizovao sastanak sa predstavnicima Eko fonda, kako bi dodatno razmotrili sve mogućnosti i unaprijedili program subvencija najavljen za Bijelo Polje. Konkretno, na sastanku je dogovoreno da će Eko fond realizovati konkurs za kvalifikovane isporučioce klima uređaja, od kojih će se zahtijevati konstantnost cijena tokom trajanja Programa podrške. Dakle, ne želimo doći u situaciju da uslijed velikog interesovanja građana pojedini isporučioci podignu cijene proizvoda i tako ugroze Program.

Uporedo sa pomenutim Programom, Ministar je preduzeo konkretne aktivnosti u pravcu realizacije toplifikacije Bijelog Polja, što je takođe bilo jedno od obećanja datih građanima Bijelog Polja. Organizovani su i sastanci sa partnerima kojima je prisustvovao i gradonačelnik Bijelog Polja.

“Poštovani građani Bijelog Polja, vrata Ministarsta energetike i rudarstva su vam otvorena, a sve informacije od interesa za vas potpuno raspoložive. Očekujte brzo pokretanje Programa podrške, kako je i najavljeno”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva energetike i rudarstva.

Provjerite slična mjesta

Upozorenje zbog pojačane opasnosti od požara

Zbog pojačane opasnosti od požara, Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore upozorava građane da ne pale …