Šaranović: Vladi sam dostavio kompletan izvještaj o poligrafskom testiranju svih policijskih službenika i sve informacije

U informaciji koju sam dostavio svim članovima Vlade nalazi se kompletan izvještaj o poligrafskom testiranju svih policijskih službenika i sve informacije u vezi sa tim – poručio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović demantujući navode Radio Televizije Crne Gore (RTCG) da on odbija da saopšti ime poligrafiste koji je ispitivao kandidate za poziciju v.d. direktora Uprave policije.

Pozivam RTCG da prestane objavljivanje lažnih informacija u kontinuitetu – poručio je Šaranović.

Sjednica Vlade na kojoj se raspravlja o izboru v.d. direktora Uprave policije traje od 17 sati. Prema saznanjima Pobjede, premijer Milojko Spajić zahtijevao je da podaci o izboru direktora policije budu dostupni javnosti, dok je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović insistirao da se imenovanje sprovede pod tačkom interno i bez uvida u detalje. Zbog toga je data pauza.

Spajić je navodno izričit da podaci koji mogu da budu javni, budu prezentovani javnosti. Šaranović je kazao da je Vladi za vršioca dužnosti direktora Uprave policije predlažio policijskog službenika Lazara Šćepanovića koji se, kako je pored ostalog naveo, najbolje pokazao tokom intervjua i nije lagao niti na jednom pitanju postavljenom tokom poligrafskog ispitivanja.

Iz MUP-a su se već jednom oglasili poručujući da su sva poligrafska testiranja, izvještaji i mišljenja označeni stepenom tajnosti „Interno“.

Provjerite slična mjesta

Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). Momenat u …