Šaranović pisao Spajiću: Ukoliko glasate za bilo kog osim Šćepanovića, u zoni ste krivične odgovornosti

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović uputio je pismo premijeru Milojku Spajiću, kojim ga upozorava na posljedice ukoliko se ne izabere kandidat Lazart Šćepanović kojeg je predložio za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

“Vezano za zaključak Vlade, Vladi sam upravo dostavio pisano upozorenje da postoji isključivo jedan kandidat za vršioca dužnosti direktora Uprave policije, saglasno članu 16 stav 4 Zakona o unutrašnjim poslovima, a to je policijski službenik Lazar Šćepanović. Takođe sam upoznao sve članove Vlade da ukoliko se večeras bude odlučivalo o bilo kom licu osim o Lazaru Šćepanoviću, to bi bilo gaženje zakona i vladavine prava i svaki član Vlade koji bi se odlučio na tako nešto bi ušao u zonu krivične odgovornosti. Uz ovo upozorenje dostavio sam i detaljnu informaciju sa biografijama preostalih šest lica, uz jasnu naznaku da nijesu kandidati za direktora Uprave policije”, rekao je Šaranović “Vijestima”.

Šaranović je dostavio izvještaj o potrebnom radnom iskustvu policijskih aslužbenika koji su se javili na javni poziv od 4.3.2024. godine.
Uz Izvještaj dostavljene su i biografije svih prijavljenih “uz jasnu naznaku da nijesu kandidati”.

Provjerite slična mjesta

Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). Momenat u …