MILATOVIĆ: Slanje crnogorskih vojnika u Ukrajinu nije opcija

Slanje crnogorskih vojnika Ukrajinu nije trenutno opcija, niti je to predmet bilo kakvih razgovora, poručio je predsjednik države Jakov Milatović, na konferenciji za medije u Bukureštu, gdje je u zvaničnoj posjeti na poziv rumunskog kolege Klausa Johanisa.

Slanje crnogorskih vojnika Ukrajinu nije trenutno opcija, niti je to predmet bilo kakvih razgovora, ali na isti način na koji Rumunija podržava Ukrajinu i Crnu Goru kao NATO saveznica od početka ruske agresije na Ukrajinu, snažno podržava i bilateralno i kroz multilateralne načine Ukrajinu u njihovoj borbi”, kazao je Milatović.

I rumunski predsjednik poručio je da se slanju NATO vojnika u Ukrajinu ne može dogoditi, jer Ukrajina nije članica Alijanse.

“Da li postoji bilateralni dogovor između jedne države i Ukrajine na bilo koju temu, onda to se odnosi prevashodno na njihov bilateralni dogovor. Rumunija neće poslati vojnike u Ukrajinu. Mi podržavamo Ukrajinu na mnogo načina i nastavit ćemo kao što smo i do sada uradili”, zaključio je Johanis.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). Momenat u …