Eskobar: Kroz Mandićeve akcije nismo vidjeli posvećenost EU integracijama, zabrinuti smo zbog najave ulaska ZBCG u Vladu

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar kazao je da je zabrinut činjenicom da bi nekadašnji lideri DF mogli biti dio Vlade.

Ipak, ističe da su to odluke koje donosi Vlada Crne Gore. 

Eskobar je na pitanje Pobjede da li su se njegovi stavovi o ulasku koalicije ZBCG u Vladu promijenili, indirektno potvrdio da nijesu.

-Odluka o koalicijama i tome ko će ući u Vladu nije odluka SAD. Ali javno smo rekli da smo zabrinuti i da ove partije nisu partner Sjedinjenih država – rekao je Eskobar na brifingu za novinare a uoči posjete Crnoj Gori. 

On je rekao da je Crna Gora čvrsto na EU puti i da je pozdan saveznik NATO. 

-Predstavnici ovih partija, govorili su da će preispitati članstvo u NATO, da imaju namjeru da otpriznaju Kosovo što bi izazvalo dodatne tenzije u regionu. Tako da, oni se nisu promijenili. A kroz mnoge stvari koje radi Andrija Mandić nismo vidjeli posvećenost evroatlantskim integracijama. Tako da jesmo zabirnuti zbog mogućnosti da oni koji ne dijele vrijednosti kao ostatak koalicije, mogu ući u Vladu – rekao je Eskobar. 

Eskobar je kazao i da će tokom predstojeće posjete Crnoj Gori razgovarati sa predstavnicima Vlade i iskazati jasnu podršku Vladi i njihovim naporima na EU putu. 

Provjerite slična mjesta

Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). Momenat u …