UO AMM-a odlučio ko su biznis liderke i liderki za 2023. godinu

Upravni odbor Asocijacije menadžera Crne Gore, na predlog Predsjedništva AMM-a koje je razmotrilo 91 kandidaturu, donio je odluku da najprestižniju poslovnu nagradu na nacionalnom nivou, koja je pod institucionalnim pokroviteljstvom Vlade Crne Gore, dodijeli u 12 kategorija.

Promovišući rezultate, izvrsnost, konkurentnost i filantropiju, kao i sektorsku i regionalnu zastupljenost, Asocijacija menadžera je donijela odluku da nagrada za 2023. godinu ide menadžerima i kompanijama u sektorima energetike, telekomunikacija, prerade i proizodnje hrane, hotelijerstva, ICT-a, turizma, građevinarstva, trgovine i edukacije. Takođe vođeno je računa i o podršci ženama u biznisu, tako da su među nagrađenima i biznis liderke koje se nalaze na čelu kompanija koje ostvaruju izuzetne rezultate.

Kandidovane kompanije i njihovi liderke i lideri u protekloj godini ostvarile su: ukupni prihod od oko 573 miliona, neto dobit od 87 miliona; ukupne investicije 99 miliona eura i upošljavaju 4300 radnika.

Bilježeći rast prihoda, dobiti, investicija i zaposlenosti, dobitnice i dobitnici nagrade su u 2023. godini ostvarili: ukupne prihode u visini od oko 278 miliona, neto dobit 63 miliona, investirali 81 milion eura i upošljavaju više od 1500 zaposlenih.

Pored impresivnih poslovnih rezultata biznis liderke i lideri za 2023. godinu i njihove kompanije su prepoznate i po podršci humanitarnim aktivnostima, mladima, sportu, kulturi kao i ostalim vidovima društveno-odgovornog poslovanja, što je Upravni odbor i ovom prilikom posebno cijenio.

Nosioci godišnjih nagrada AMM-a za 2023. godinu su:

Menadžer godine u velikim preduzećima: Branko Mitrović, izvršni direktor One Crna Gora d.o.o. PodgoricaMenadžer godine u akcionarskim društvima: Miloš Pavlović, predsjednik Upravnog odbora Universal Capital Bank a.d. PodgoricaMenadžer godine u oblasti korporativnog upravljanja: Mladen Bajković, osnivač i izvršni direktor ETG Grupa d.o.o. PodgoricaMenadžerke godine u srednjim preduzećima: Anđela Radoičić, izvršna direktorica AutoČačak d.o.o. Podgorica i Ana Radonjić, izvršna direktorica Entext d.o.o. PodgoricaMenadžer/ka godine u malim preduzećima: Nikola Milić, osnivač i izvršni direktor Talija Company d.o.o. Herceg Novi i Kornelia Santai Nagy, osnivačica i ovl. zastupnica Yellow Event Service d.o.o. PodgoricaMenadžerka godine u mikro preduzećima:

Dijana Marković, izvršna direktorica Monte-Plod d.o.o. PodgoricaMenadžer godine u preduzećima u većinskom vlasništvu države: Ivan Asanović, izvršni direktor Crnogorski elektroprenosni sistem a.d. PodgoricaMladi menadžer godine: Mladen Rakonjac, izvršni direktor Infinum d.o.o. PodgoricaPreduzetnici godine: Nazif Cungu, osnivač Cungu & Co d.o.o. Ulcinj i Hasan Ramović, osnivač i ovl. zastupnik Put Gross d.o.o. Bijelo PoljeNaj poslodavac po mjeri djece i porodice: Mtel d.o.o. PodgoricaInstitucija za obrazovanje i edukaciju: Ekonomski fakultet, Univerzitet Crne GoreNagrada za životno djelo: Branko Diki Kažanegra

Planirano je da se centralna svečanost dodjele nagrada održi 8. maja 2024. godine, na Imanju Knjaz u Podgorici.

Provjerite slična mjesta

Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). Momenat u …