Nevrijeme stiže u region: Očekuju se obilne padavine, oluje i snijeg

Evropa je pod uticajem ciklona sa zapada kontinenta. Veoma obilne padavine zahvatile su Italiju, uz snažne pljuskove sa grmljavinom. Očekuju se i grmljavinske oluje, uz opasnost od poplava i bujica.

Istovremeno, u Alpima na sjeveru zemlje veje obilni snijeg i očekuje se i do pola metra novog snijega, zbog čega će postojati opasnost i od lavina.

Talas obilnih padavina premiješta se preko sjeveroistoka Italije i zahvatio je Istru i Sloveniju. U toku večeri i noći veoma obilne padavine, uz grmljavinske pljuskove očekuju se širom Slovenije, Istre, sjevernog Jadrana i sjeverne Dalmacije, a zahvatiće i oblast Dinarida.

Do jutra veoma obilne padavine zahvatiće i jug Dalmacije, Hercegovinu i Crnu Goru. U ovim predjelima kiša će u ponedjeljak biti praćena veoma obilnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se da padne i više od 100 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i više, naročito u oblasti Dinarida, pa se očekuje opasnost od poplava i bujica ali i od odrona.

Duvaće veoma jak, na udare i olujni južni vjetar sa udarima od 100 km/h, a visoki plimni talasi plaviće obalna područja.

U Crnoj Gori najobilnije padavine očekuju se na jugu, jugozapadu i zapadu zemlje.

“Umjereno do potpuno oblačno povremeno sa kišom, mjestimično pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje se očekuju umjerene do obilne količine padavina, naročito u južnmim i centralnim predjelima. Vjetar umjeren do jak, na udare povremeno i veoma jak, južni i jugoistočni, krajem dana će oslabiti. Jutarnja temperatura vazduha će u većini mjesta biti i najviša dnevna”, zvanična je prognoza za Crnu Goru.

Provjerite slična mjesta

Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). Momenat u …