Knežević: Ako BS glasa za smjenu, DNP neće podržati njen ulazak u Vladu

Poslanici Skupštine Crne Gore raspravljaju danas na sjednici o inicijativi za razrješenje predsjednika parlamenta Andrije Mandića. Poslanik PES-a Vasilije Čarapić povukao je prijedlog da se tačka o smjeni Mandića skine sa dnevnog reda.

Milan Knežević iz DNP-a poručio je da će ukoliko Bošnjačka stranka bude glasala za smjenu Andrije Mandića, DNP neće glasati za BS u rekonstruisanoj Vladi.

“Tako mi Bog pomogao. E ne možete jedno poluvrijeme igrati za Partizan, a drugo za Zvezdu. U vladu ste dobrodošli ukoliko ne glasate za smjenu Mandića. Ako vi uđete u Vladu ja neću biti u Vladi. Bujrum. Nakon ovih antisrpskih kvalifikacija ako vi uđete u Vladu ja neću biti njen dio”, poručio je Knežević.

Podsjetio je da je stranka Radovana Karadžića uputila svojevremeno čestitku DPS-u, koja je pročitana na kongresu, te da se ne sjeća da je Ibrahimović tada govorio bilo šta.

Ervin Ibrahimović iz BS-a odgovorio je Kneževiću na tvrdnju da ne smije da osudi napada Izraela na Palestinu, i kazao da su svi iz tog političkog subjekta osudili napad na Palestinu.

Milan Knežević u Skupštini je pokazao fotografije Filipa Vujanovića sa Miloradom Dodikom, na kojima se vidi trobojka iza Dodika, mapa Republike Srpske, a iza Vujanovića Alaj – bajrak.

“Pokloniću Vam Živkoviću ovu fotografiju pa kad sretnete pitajte Vujanovića što tad nije reagovao”, istakao je Knežević u obraćanju Danijelu Živkoviću iz DPS-a.

Pokazao je i fotografije Lidije Vujanović, Igora Lukšića sa Dodikom u Hramu Hristovog vaskrsenja. Nakon toga pokazao je fotografiju Mila Đukanovića sa Dodikom.

“A ovo su Biljana Plavšić, Milo Đukanović i Milorad Dodik. Poslaću Vam ih da ih okačite u vašim partijskim prostorijama”, ostakao je Knežević.

Pozvao je “junake”, da pođu do Mila Đukanovića i da ga pitaju “šta uradi ti ovo od nas”?

Poručio je poslanicima da da “vam nije bilo Putina i Dodika nikad ne bi imali nezavisnu Crnu Goru”.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). Momenat u …