Zečević za Gradsku TV: Smjena Mandića predstavljala bi kraj Vlade

Eventualna smjena šefa parlamenta Andrije Mandića predstavljala bi kraj Vlade, zato je prijedlog Pokreta „Evropa sad“ da se ta inicijativa za smjenu Mandića ukloni sa dnevnog reda sjednice zakazane za 11. mart dobra, kaže politički analitičar Predrag Zečević za Gradsku RTV. Ističe da ni sa podrškom URE i Bošnjačke stranke DPS-ova inicijativa neće imati većinu.

PES i ZBCG imaju jaku vezu i neće dozvoliti da se dogodi krah koalicije, smatra Zečević.

“PES pokušava jednom vrstom političke opstrukcije da ne dozvoli da se uopšte raspravlja o smjeni šefa parlamenta, a kamoli da se smijeni. Kad ta odluka dođe na plenum, politička matematika je takva da ne postoji ni najmanja šansa da Andrija Mandić bude smijenjen, pa čak i glasovima Bošnjačke stranke, ukoliko ostane pri stavu da će glasati za smjenu Mandića, i takođe GP URA koji je isto najavio”, objašnjava Zečević.

Namjera PES-a je da zadrži stabilnost i doprinese zatvaranju poglavlja 23 i 24, poručuje Zečević. Sa druge strane, ističe, DPS-ova inicijativa predstavlja dobar opozicioni korak.

“Jasno je da DPS prepoznaje da je nova Vlada i kompletna vlast zasnovana na toj osovini Spajić-Mandić, tako da oni igraju neku dobru političku igru i nastoje da otvore neke pukotine koje će se možda pojaviti u toj vladajućoj koaliciji”, smatra Zečević.

U politici je, poručuje Zečević, sve dozvoljeno. Činjenica je da je DPS dugo bio na vlasti i da poznaje političke mehanizme, pa je očigledno i da PES ima šta od njih da nauči, zaključio je Zečević.

Gradski.me

Provjerite slična mjesta

Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo …