Šćekić: Danas je dan kada reprezentativci i građani treba da osjećaju zajednički duh ljubavi prema reprezentaciji

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, čestitao je Dan reprezentacija – “dan kada slavimo hrabrost, predanost i snažan duh koji nas podsjeća kako je boriti se za svoj reprezentativni dres”.

„Sport je više od igre. On je putovanje koje nas oblikuje, jača naša tijela, umove i duše. Kroz sport učimo vrijednosti timskog rada, poštovanja, fer igre i upornosti – vrijednosti koje nas prate kroz cijeli život. Igranje u dresu sa nacionalnim grbom nosi posebnu težinu, ali i čast za sve sportiste, jer na sportskim borilištima biju bitke za ono što najviše vole i donose radost tamo gdje su najvoljeniji.

Reprezentativna dostignuća nijesu samo rekordi, već mostovi koji povezuju ljude, kulture i nacije. Naši sportisti su najbolji ambasadori Crne Gore u svijetu, koji daleko od svojih domova na najbolji način reprezentuju bogatu crnogorsku kulturu na svim krajevima planete. Njihove priče, talenat i uporan rad inspiracija su za sve nas da sanjamo veće i težimo boljem”, navodi se u saopštenju Ministarstva sporta i mladih.

Šćekić je u saopštenju kazao da je svaka pobjeda novo podsjećanje na snagu koju reprezentativci i sportisti nose u sebi i značaj koji imaju za promociju države. Njihova istrajnost pokazuje da granice postoje samo kako bi se rušile, a snovi iznova ostvarivali u čemu ih nosi pripadnost reprezentaciji i državi.

„Danas je prilika da izrazimo duboku zahvalnost svim onim sportistima koji su ostvarili vrhunske rezultate, kao i da izrazimo želju da svi oni koji imaju čast da nose reprezentativni dres Crne Gore da na budućim takmičenjima ostvare vrhunske rezultate i pokažu kako se istinski bori za svoju državu i radost svakog našeg građanina. Neka vaša ljubav prema sportu nastavi da bude inspiracija mlađim generacijama, a vaša postignuća neka nas uvijek podsjećaju na snagu zajedništva i timskog duha.

Danas je dan kada reprezentativci i građani trebaju da osjećaju zajednički duh ljubavi prema reprezentaciji, a svi smo dužni da vodimo računa o tome da taj duh zajedništva i ljubavi nikad ne ugrozimo.

S obzirom na to da je 2024. Olimpijska godina, želimo da što više naših reprezentaativaca i reprezentacija obezbijede vize za Pariz i da na sportskim borilištima u Francuskoj postignu najbolje rezultate.

Vlada Crne Gore je kao jedan od svojih ključnih prioriteta postavila oblast sporta, što se najbolje pokazuje kroz rekordan budžet opredijeljen za rad krovnih organizacija sporta i sportskih saveza, i predanost da kroz izmjene i dopune Zakona o sportu i Strategiju razvoja sporta stvorimo održiviji ambijent za razvoj našeg sporta.

Sportistima, sportskim radnicima, menadžmentima sportskih kolektiva, kao i svim ostalim poslenicima sportske oblasti, čestitam Dan reprezentacija, uz želje da vas uspjeh uvijek prati na vašem sportskom putovanju, ponos i radost obasjavaju u svakom trenutku a zajednički trenuci na terenu da budu vječna inspiracija za sve nas”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva sporta i mladih.

Ministarstvo sporta i mladih će, u saradnji sa sportskim oraganizacijama, organizovati niz aktivnosti u cilju obilježavanja Dana reprezentacija.

Provjerite slična mjesta

Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo …