Kao u srednjem vijeku: Mještani podgoričkog naselja bez vode, najavili blokadu raskrsnice

Stanovnici Kakaricke gore naredne sedmice blokiraće raskrsnicu kod hotela Keto, na ulazu u naselje Masline, nezadovoljni što još nemaju vodu. Dio ovog naselja, koje je na tri kilometra udaljeno od centra grada, prije nekoliko godina je dobilo vodu, dok je preostalih 200 domaćinstava uskraćeno za to jer još uvijek za taj dio nije urađena vodovodna mreža. Od nadležnih očekuju da konačno riješe problem jer, kako tvrde, zaslužuju da u 21. vijeku imaju osnovne uslove za život. Poručuju da uredno izmiriju sve obaveze prema državi, od računa za struju, poreza, a kako navode, ušli su i u postupak legalizacije.

Na Kakarickoj gori dugi niz godina živi Dragan Đerković.

Zapostavljeni smo po pitanju osnovnih uslova za život. Kada se radio bazen za vodu očekivali smo da ćemo svi da je dobijemo, ali nismo. Bazen je bio planiran da se gradi u jednom dijelu naselja ali je posle izgrađen u samom centru naselja. Sada treba da ugradimo pumpe, a ni struju nemamo kako treba. Koliko je slab napon struje govori i to da se po kući uveče tražimo jer se ništa ne vidi. Dijete ne može da čita. Obraćali smo i po pitanju vode i po pitanju struje svima ali niko ništa neće da preduzme. Mi tražimo da se razvuče vodovodna mreža i da se priključimo – naveo je Đerković.

Njegov komšija Tomislav Vujošević navodi da su prinuđeni na blokadu puta ukoliko im nadležni ne izađu u susret.
– U teškoj smo situaciji jer vode nemamo. Život je težak, u naselju ima male djece, preko 200 domaćinsta nema vode. Ima par domaćinstava koja drže stoku i primorani su da je maknu jer nemaju sa čim da je napoje. Obraćali smo svima, a svi prebacuju loptu jedni na druge. Lopta je okrugla i ona se vrti sve u krug. Bivši direktor Vodovoda je loptu prebacivao na Distribuciju, Distribucija na Vodovod. Pozivamo direktora oba preduzeća da nas posjete, vide naše probleme i pruže nam ruku pomoći. Ukoliko nam ne pomognu mi ćemo radikalizovati i blokirati saobraćaj jer oni za nas nemaju sluha – navodi Vujošević.

Dan

Provjerite slična mjesta

Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo …