Raičević otvorio 26. Festival vina i ukljeve

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević danas je otvorio 26. izdanje Festivala vina i ukljeve, tradicionalnu crmničku i barsku manifestaciju koja lokalnim vinogradarima i ribarima omogućava prezentovanje svojih proizvoda, a brojnim posjetiocima uživanje uz autentičnu trpezu i bogat kulturno-umjetnički program.
Predsjednik Raičević je naglasio da su Crmničanke i Crmničani uspjeli da kreiraju jedinstveni proizvod i da pored nečega što je gastronomija po kojoj se ovaj kraj prepoznaje, ponude i jedinstveni turistički porizvod koji privlači sve veći broj turista iz zapadne Evrope te dodao da će se svake naredne godine festival organizovati u martu, sa ciljem da se otvaranjem festivala najavi i skori početak ljetnje turističke sezone.
Raičević je iskoristio priliku da se zahvali organizacionom odboru, Turističkoj organizaciji Bar, a posebno Crmničankama i Crmničanima koji su danas ovdje uprkos ne tako sjajnim vremenskim prilikama te dodao da je siguran da će posjetioci uživati u svemu što su organizatori pripremili.
Prisutne je pozdravio i predsjednik MZ Crmnica Tomo Ukšanović a nakon otvaranja posjetioci su uživali u programu koji su priredili Folklorni ansambl “Rumija”, pjesnik i humorista Rajko Joličić, te nastupi interpretatorke izvorne muzike Tanje Šeter, regionalno popularnog pjevača Baneta Mojićevića, kao i pjevača crnogorskih pjesama Nikole Buškovića.
Festival će trajati i sjutra kada je planirana dodjela nagrada za najbolje vino, nastupi pop pjevačice Eme Čivović, zatim Kneza a za završnicu je predviđen nastup Cuba benda.

Provjerite slična mjesta

Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). Momenat u …