evropasad

PES ne da Mandića, traži izostavljanje inicijative

Poslanički klub pokreta Evropa sad zatražio je da se sa dnevng reda sjednice Skupštine Crne Gore zakazane za 11. mart izostavi inicijativa za razrješenje predsjednika parlamenta Andrije Mandića.

Zahtjev poslanički klub PES-a sa inicijativom da se izuzme iz dnevnog reda tačka o razrješenju Andrije Mandića dostavljen je predsjedniku Skupštine Crne Gore.

Kako su naveli u inicijativi, traže da se skine predlog za razrješenje Mandića jer, kako smatraju, postoje dvostruki aršin, a, kako navode, o tome svjedoči i činjenica da su nasuprot sadašnjem stanju, upravo one partije koje su podnijele predlog za razrješenje Andrije Mandića, 7. februara 2022. godine razriješili sa mjesta funkcije predsjednika Skupštine Aleksu Bečića, “pozivajući se tada na velike društvene, političke i socijalne podjele, zaustavljen EU put i nazadovanje na polju vladavine prava”.

– Cjelokupna javnost u Crnoj Gori je svjesna da mi danas imamo nikad manje društvene, političke i socijalne podjele, nikad opipljivije EU integracije i ubrzan put ka EU, kao i velike napretke na polju vladavine prava što je dokazano i izborom VDT u januaru ove godine, a sve ovo je i prepoznato od strane svih naših evropskih partnera i međunarodnih organizacija. Kako i tada, tako i danas, cijenim da je inicijativa za smjenu predsjednika Skupštine pogrešna, te da bi razmatranje ove tačke dnevnog reda dalo netačan dojam da se nalazimo u nekoj atmosferi nestabilnosti, što svakako nije slučaj budući da ovaj saziv Skupštine isporučuje istorijske rezultate a da su pojedini podnosioci ove inicijative ti koji žele da izazovu nestabilnost, što su do sada pokazali na svakom koraku – navodi se u saopštenju.

DAN

Provjerite slična mjesta

Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). Momenat u …