Putin: Crnogorske sankcije Rusiji nemaju uticaja

Ruski predsjednik Vladimir Putin u razgovoru sa učesnicima Svjetskog omladinskog festivala izjavio je da su Srbi vjekovima bili najpouzdaniji saveznici Rusije. Putin je pomenuo i Crnu Goru, navodeći da je to uvijek bila zemlja bliska Rusiji, te da on razumije u kojoj se situaciji nalazi ta zemlja, i da je njeno pristupanje sankcijama stvar čisto populističke prirode.

Putin je pomenuo i Crnu Goru, navodeći da je to uvijek bila zemlja bliska Rusiji, te da on razumije u kojoj se situaciji nalazi ta zemlja, i da je njeno pristupanje sankcijama stvar čisto populističke prirode.

“Znate, Crna Gora nam je odvjek bila bliska država, a ljudi koji tamo žive su nam bliski i po vjeri i po kulturi. Razumijemo situaciju u kojoj se Crna Gora nalazi, stoga pristupanje sankcijama nema uticaja na nas, sve su to stvari čisto populističke prirode”, rekao je Putin, odgovarajući na pitanje učesnika iz Crne Gore.

On je rekao da odnosi Srbije i Rusije imaju duboke korijene. 

“Odnosi Rusije i Srbije su posebne prirode, imaju duboke istorijske korijene. O tome uvijek govorim sa posebnom toplinom, jer su vjekovima, želim to da naglasim, Srbi bili najpouzdaniji saveznici Rusije. Mi to znamo, pamtimo i cijenimo“, rekao je ruski predsjednik, piše Klix.ba. 

Putin je kazao da je Jugoslavija primjer američkog kršenja međunarodnog prava. Sjedinjene Američke Države tada su pustile iz duha iz boce zaobilazeći Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija jer im je to tada bilo u interesu.

“Većina svjetskih zemalja nije zadovoljna jačanjem monopola SAD. Vašington je sam pustio duha iz boce zaobilazeći Sajvet bezbednosti UN u Iraku, Jugoslaviji, kao i u mnogim drugim slučajevima. A ako je to dozvoljeno, zašto drugim zemljama nije dozvoljeno da štite svoje suštinske interese na isti način”, upitao je Putin.

Svjetski festival mladih održava se od 1. do 7. marta na ruskoj saveznoj teritoriji Sirijus ukazom predsjednika Rusije.

RTCG/Klix

Provjerite slična mjesta

Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). Momenat u …