Krvavac: Neistinite senzacionalističke vijesti povodom emitovanja obveznica pale su u vodu

Sve najave i neistinite senzacionalističke vijesti povodom emitovanja obveznica, plasirane od strane neodgovornih političkih struktura i pojedinaca pale su u vodu, saopštio je visoki funkcioner PES-a Branko Krvavac.

Emisijom državnih obveznica na najtransparentniji mogući način putem londonske berze po stopi od 5,88 odsto, što je istorijski najbolji odnos euribora i kamatne stope prilikom dosadašnjih emisija obveznica (Euribor + 1,98%), još jedan su pokazatelj odgovornog upravljanja javnim finansijama 44. Vlade. Sve navedeno potvrđuju i međunarodne finansijske institucije kroz poboljšane izglede kreditnog rejtinga i puno povjerenje u perspektive razvoja Crne Gore. 

Sredstva će isključivo biti korišćena za finansiranje starih dugova koji dospijevaju na naplatu i finansiranje insfrastrukturnih projekata. 

Ni cent zaduženja neće biti plaćeno za finansiranje tekućih obaveza. 

Oni koji su najglasniji u kritikama prošle godine su državu zadužili po istorijski rekordnoj kamatnoj stopi od 10,7 odsto, što je skoro duplo više od sadašnjih 5,88 odsto. 

“I u narednom periodu periodu nastojaćemo da obezbijedimo bolji život i standard uz punu stabilnost javnih finansija. Rezultati govore”, zaključio je Krvavac.

Provjerite slična mjesta

Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo …