Europol: SDT zakonito raspolaže dokazima

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović i zamjenica vrhovnog državnog tužioca i državna tužiteljka za vezu sa EUROJUST-om borave u Hagu, u okviru radne posjete Agenciji Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona (EUROPOL) i Evropskoj agenciji za pravosudnu saradnju u krivičnim stvarima (EUROJUST).

Oni su se sastali sa izvršnom direktoricom EUROPOL-a, Ketrin de Bol, njenim zamjenikom i direktorom operacija Žanom Filipom Lekufom i njihovim saradnicima.

Tema sastanka je bila dosadašnja saradnja Specijalnog državnog tužilaštva i EUROPOL-a, a razmatrani su pravci nastavka uspješne saradnje u budućnosti.

“Od strane predstavnika EUROPOL-a izražena je apsolutna podrška vrhovnom državnom tužiocu i glavnom specijalnom tužiocu u odlučnoj i istrajnoj borbi protiv organizovanog kriminala. Posebno je istaknuto da Specijalno drzavno tuzilastvo uživa visok stepen povjerenja ne samo u pogledu pravilnog i zakonitog raspolaganja dokazima prikupljenim od EUROPOL-a, a dostavljenim u postupku međunarodne krivičnopravne pomoći, već i u pogledu onih koji će se dostavljati u budućnosti,u okviru nastavka uzajamne, uspješne saradnje i zajedničke borbe protiv najtežih oblika kriminala”, piše u saopštenju.

Vrhovni državni tužilac, njegova zamjenica i glavni specijalni tuzilac su, nakon bilateralnog sastanka, imali i poseban sastanak sa Jarijem Likuom, starješinom za Evropski ozbiljan i organizovani kriminal EUROPOL-a, na temu operativnih stvari i aktivnosti.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). Momenat u …