Knežević: Uskoro pregovori, puna rekonstrukcija već u maju

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević očekuje da bi već narednih dana mogli da počnu razgovori sa premijerom Milojkom Spajićem oko rekonstrukcije Vlade, koja bi mogla da se dogodi „već polovinom maja“.

Knežević je za „Dan“ juče rekao da bi i ranije inicirali pregovore o rekonstrukciji, ali su odustali „iz poštovanja prema svemu onome što se dešavalo u Pokretu Evropa sad“.

– Poslije najnovijih dešavanja na političkoj sceni Crne Gore, izlaska predsjednika države Jakova Milatovića iz redova Pokreta Evropa sad, isključenja ministra pravde Andreja Milovića iz partije, napuštanja odbornika u Podgorici i rasformiranja opštinskih odbora u Podgorici i Baru i događanja u Danilogradu, ne možemo ignorisati aktuelni politički trenutak – kaže Knežević.

Zbog stabilnosti vlade Milojka Spajića, koju i mi podržavamo, trebalo bi da dođe do rekonstrukcije u što skorijem vremenskom roku i to u punom formatu. Dakle, nije potrebno raditi rekonstrukciju po bilo kakvim etapama, niti bilo kakvim fazama. To treba odmah da se realizuje kako bi Vlada dobila određenu stabilnost i kako bi se još odlučnije suočila sa izazovima, posebno u realizaciji poglavlja 23 i 24 – ističe Knežević.

Ne mogu se ignorisati problemi

Knežević je juče za “Dan” kazao da se ne može ignorisati aktuelni politički trenutak.

– Postoje problemi kod naših koalicionih partnera i postoji određeni krizni trenutak koji bi trebalo zajednički da prevaziđemo. Iskreno nismo uspjeli ovih dana iz poštovanja prema onome što se dešavalo u PES-u da pokrenemo sva ta pitanja zbog činjenice da je premijer bio jedno vrijeme van zemlje, ali svakako da ćemo to kandidovati kao temu i očekujemo da dobijemo konkretan i pozitivan odgovor da se to završi najkasnije do polovine maja jer ne postoji nijedan razlog zbog čega bi se to dalje odlagalo – ističe Knežević.

Odgovarajući na pitanje kada bi konkretno moglo da dođe do rekonstrukcije, Kežević kaže „vrlo brzo“.

– Smatram da bi rekonstrukcija trebalo da se realizuje najkasnije do sredine maja i da bi narednih dana mogli da otpočnemo pregovore sa premijerom Milojkom Spajićem na tu temu – zaključuje Knežević.

Dan

Provjerite slična mjesta

Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo …