ABAZOVIĆ: Nedostak urbanističkih pravila podstiče korupciju

Nedostak jasnih urbanističkih pravila podstiče korupciju. Bez usvojenog Prostornog plana u Skupštini Crne Gore zemlja ne može da se razvija na pravi način, kazao je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

,,Političke elite i ljudi u Crnoj Gori idu linijom manjeg otpora. To je stvar mentalitetske prirode. Ako hoćete glasove na sjeveru države, dozvolite ilegalnu sječu šuma. Ako hoćete da imate veliku medijsku podršku, na vašoj strani određeni broj analitičara i dijela NVO sektora, onda dozvolite nelegalnu eksploataciju šljunka u koritu rijeke Morače”, istakao je Abazović.

On je bio jedan od panelista na Antikorupcijskom forumu – Zaštita životne sredine pod temom “Uloga nevladinog sektora u borbi protiv korupcije u oblasti zaštite životne sredine” koji se u Podgorici održava u organizaciji NVO Građanska alijansa i BIRN-a.

Abazović je u svom izlaganju naglasio da su u Crnoj Gori civilni sektor i građanski aktivisti po svijesti i savjesti često bili mnogo više na visini zadatka u odnosu na državne organe kada je u pitanju zaštita životne sredine i održivi razvoj.

Govoreći o rezultatima rada 43. Vlade na čijem je čelu bio kada je u pitanju borba protiv “zelene” korupcije on je istakao izradu i usvajanje Prostornog plana, ocjenjujući ga kao najvažnijeg akta u državi nakon Ustava, ali i borba protiv devastacije korita rijeka širom Crne Gore, kao i borba protiv šumarske mafije.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). Momenat u …