evropasad

Pejović: Crna Gora se neće zaduživati za veće plate i penzije, niko ne razmišlja o ukidanju Fonda PIO

Visoki funkcioner PES-a Boris, Pejović je demantovao da će doći do ukidanja Fonda PIO.

“Fond za zdravstvo u ovom trenutku broji do pola milijarde svoj budžet. On nije ukinut, a neće se ukinuti ni Fond PIO. Penzioneri moraju da znaju da niko neće dovoditi u pitanje isplatu penzija. Pojedini građani nemaju strpljenja, a podsjetiću da smo 2012. imali obećanja da ćemo otvoriti 40.000 novih radnih mjesta, da će biti mnogo veće prosječne plate i penzije i pred svaku izbornu kampanju smo imali obećanja da ćemo postati nova članica EU. Sa druge strane, ova Vlada za četiri ili pet mjeseci već ima konkretne rezultate”, kazao je Pejović, za Gradsku TV.

On je poručio da neće biti zaduženja za tekuću potrošnju i da se Crna Gora neće zaduživati za veće plate i penzije.

“Unapređenje će se desiti shodno tekućem suficitu, a bez zaduženja. Plate i penzije će biti veće bez zaduženja”, istakao je Pejović.

“Vlast u Podgorici stabilna”

Prema njegovim riječima, vlast u Podgorici je stabilna.

“Iz izjava naših doskorašnjih kolega mogli smo da registrujemo da oni nemaju nikakvu namjeru da vrše bilo kakvu prekompoziciju vlasti u Podgorici. Siguran sam da tu nema nikakve dileme. Postoji koalicioni sporazum i dužni smo prema građanima da šaljemo poruke koje će im uliti nadu da ovdje postoji stabilnost”, kazao je Pejović.

On je naveo da je osim podgoričkog odbora, rasformiran i OO PES-a u Baru.

“Opštinski odbor u Baru se sastajao više puta, za razliku od podgoričkog koji je imao samo osnivačku sjednicu. Taj odbor je tada činilo preko 150 ljudi. Opštinski odbor je napustilo oko 20 ljudi i u narednom periodu formiraćemo novi odbor”, najavio je Pejović.

O rekonstrukciji Vlade

Podsjeća da je u sporazumu definisano da je rekonstrukcija Vlade predviđena najkasnije za godinu.

“To znači da se ona može realizovati i ranije. Ono što nas preporučuje da razmotrimo tu opciju jesu konkretni i uspješni rezultati u oblasti evropskih integracija. Za veoma kratko vrijeme deblokirali smo pravosuđe i učinili smo nešto što prethodni sazivi nijesu uspjeli godinama. Jedan od prioriteta parlamentarne većine je bio afirmacija vladavine prava. Da bismo isporučili konkretne rezultate mi prije toga institucije moramo da učinimo funkcionalnim”, istakao je Pejović.

Od EU godišnje više od 700 miliona u budžetu

Brojni evropski lideri, kako kaže, poslali su nedvosmislenu poruku da je Crna Gora najozbiljniji kandidat za punopravno članstvo u EU.

“Građani treba da znaju da bi nam članstvo u EU godišnje budžetu donosilo preko 700 miliona eura”, istakao je Pejović.

Gradska TV

Provjerite slična mjesta

Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo …