Vlada smijenila Brđanina

Vlada je večeras, na telefonskoj sjednici, razriješila direktora Uprave policije Zorana Brđanina, potvrđeno je “Vijestima” iz izvršne vlasti.

Premijer Milojko Spajić prethodno je to najavio u objavi na internetu.

“Imajući u vidu da Uprava policije, kao organizaciona jednica MUP-a, koja vrši poslove u skladu sa zakonom o unutrašnjim poslovima, ne može ostati bez sistema rukovođenja, konstatujemo da će mandat direktora policije prestati zaključno na dan 12. marta 2024. godine”, napisao je Spajić na društvenoj mreži Iks.

Kazao je da će, imajući u vidu navedeno, zadužiti ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da raspiše “javni poziv za v.d. direktora” policije od 4. do 10. marta, “a što je u skladu sa dogovorom sa posljednje sjednice Vlade, kako bi proces izbora bio što inkluzivniji i transparentniji i da bi odagnali bilo kakve sumnje u politizaciju te funkcije”.

“Nakon završenog javnog poziva, ministar je dužan da za sjednicu Vlade 12. marta dostavi izvještaj o sprovodenom javnom pozivu i spisak svih prijavljenih lica koja ispunjavaju uslove u skladu sa zakonom, a sve u cilju izbora najboljeg kandidata koji će se uhvatiti u koštac sa teškim zadatkom reforme policije”, zaključio je Spajić.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). Momenat u …