Dukaj drma Božovićevu fotelju: Država provjerava zakonitost upravljanja Opštinom iz zatvora

Upravna inspekcija Ministarstva javne uprave izuzela je obimnu dokumentaciju Opštine Budva, kako bi utvrdila da li je pritvoreni predsjednik Milo Božović zakonito donosio odluke i obavljao dužnost od kada se nalazi iza rešetaka spuškog zatvora.

Božović je uhapšen sredinom aprila prošle godine po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, pod optužbom da je dio policijskog narkokartela koji je švercovao tri tovara kokaina. Božović je to demantovao…

Od kada je u zatvoru, Božović je donio brojne odluke, potpisao milionski vrijedne ugovore, te za svog glavnog koordinatora, koji je rukovodio lokalnom administracijom, imenovao predsjednika parlamenta Nikolu Jovanovića. Punih deset i po mjeseci službena dokumenta se, uz saglanost Višeg suda, iz Opštine dostavljaju Božoviću u Spuž na ovjeru…

Traže dokaze

Maraš Dukaj je zahtijevao listu propisa i drugih akata koje je predsjedniik Opštine dostavio Skupštini opštine na usvajanje u 2023. godine, sa informacijom koji akti su usvojeni, a koji nijesu, uz obrazloženje zašto nijesu.

“Listu zakona, drugih propisa, opštih akata koje je predsjednik Opštine izvršavao u 2023, kao i akte, informacije i druga dokumenta koja potvrđuju djelovanje predsjednika Opštine u 2023. Informaciju o strateškom planu razvoja opštine Budva koja će sadržati podatke o tome da li je strateški plan aktuelan, ako nije da li je predsjednik pripremao i predložio novi strateški plan razvoja. Informaciju o sprovođenju strateškog plana razvoja, kao i sve akte koji su proistekli i koji potvrđuju sprovođenje strateškog plana. Listu svih aktuelnih razvojnih planova i programa, sa informacijom i aktima koji potvrđuju implementaciju navedenih planova i programa. Listu svih aktuelnih razvojnih planova i programa koji su istekli i nijesu donijeti novi sa obrazloženjem zašto nijesu”, zatražio je Dukaj.

Provjerite slična mjesta

Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo …