evropasad

PES: Skaj pokazuje kakav je haos ostavio DPS

“Možda bi neko i povjerovao u optužbe DPS-a da je aktuelni premijer Spajić odgovoran za haotično stanje u bezbjednosnom sektoru, zbog trulih kompromisa, da su građani izgubili pamćenje i da nema skaj prepiski”, saopšteno je iz pokreta Evropa sad.

Naime, sadržaji iz skaj aplikacije pokazuju kakva je situacija bila u bezbjednosnom sektoru dok je DPS vodio kadrovsku politiku, a državne interese zastupali korumpirani političari stare garde. Danas su dva bivša direktora policije i načelnik ANB-a pod tužilačkom istragom, sa vrlo ozbiljnim optužbama zbog veze sa kriminalnim djelatnostima. 

Međutim, javnost vrlo dobro pamti ko je sa vatrometima iz političkih motiva proslavljao trule kompromise u sektoru bezbjednosti za vrijeme konstituisanja Vlade Dritana Abazovića.

Tako da se sav galimatijas koji se kreirao godinama i decenijama unazad ne može riješiti preko noći. Za početak je sigurno da predsjednik 44. Vlade neće kršiti zakone, niti praviti bilo kakve trule koprmise, radi jeftinih, marketinških političkih poena. 

Više je ova Vlada i parlamentarana većina uradila na evropskom putu Crne Gore izborom čelnika u Sudskom savjetu, Ustavnom sudu i VDT-u, nego DPS za vrijeme čitave vladavine.

Zato dok mi uvodimo Crnu Goru u EU sređujući haos koji je DPS ostavio, oni bi mogli da počnu sa sređivanjem stvari u svojoj partiji. Imaće dosta posla.

Provjerite slična mjesta

Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). Momenat u …