Laketić novi v.d. direktora Poreske uprave

Vršilac dužnosti direktora Poreske uprave (PU) je Sava Laketić, izvršni direktor kompanije PricewaterhouseCoopers (PwC) za Crnu Goru i član Upravnog odbora Američke privredne komore (AmCham). Ovo je odlučeno na današnjoj sjednici Vlade.

Vlada je na predlog Ministarstva finansija, izabrala Laketića za v.d. direktora za tu značajnu rukovodeću poziciju u finansijskom sistemu Crne Gore, na najduže šest mjeseci.

Laketić je posljednjih 11 godina angažovan na više od 100 revizorskih i konsultantskih projekata, sa različitim ulogama – od člana do vođe i menadžera projekta.

Bio je član nekoliko timova PwC-a, jedne od najvećih svjetskih revizorsko – konsultantskih kuća, uključujući tim za reviziju, za saradnju sa javnim sektorom, tržište kapitala, računovodstveno – savjetodavne usluge, kao i PwC Akademiju.

Pored velikog iskustva u reviziji, aktivno je učestvovao u različitim projektima primjene međunarodnih standarda finansijskog izvještavanja (MSFI), unapređenja internih procesa i procedura te finansijskog upravljanja i izvještavanja.

Iz Ministarstva finansija je ukazivano da, između ostalog, očekuju efikasniju reformu poreskog sistema, jačanje poreske discipline, unapređenje procesa rada, fokusiranost na rezultate kroz jasnu strategiju i indikatore uspjeha.

MINA/RTCG

Provjerite slična mjesta

Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). Momenat u …