Stoltenberg pozvao Spajića na NATO Samit u Vašingtonu: Radujem se našem susretu u julu

Predsjednik Vlade Milojko Spajić razgovarao je danas sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, a u vezi pripreme predstojećeg NATO Samita koji će se održati u julu ove godine u Vašingtonu.

Sagovornici su razmijenili informacije o aktivnostima Saveza i saglasili se da će članstvo Švedske, za koje je postignuta saglasnost svih država članica, na svojevrstan način ojačati Sjevernoatlantski savez. „Radujemo se savezništvu sa Švedskom, sigurni smo da će na najbolji način doprinijeti ciljevima Saveza”, poručio je premijer.

U kontekstu izdvajanja za odbranu, premijer Spajić je istakao da je Crna Gora na oko 2% BDP-a, te iskazao uvjerenje da će dodatna izdvajanja za nabavku patrolnih brodova od Francuske uticati i na uvećanje ovog procenta. „Zavisno od dinamike realizacije nabavke dva patrolna broda, očekujemo da do Samita u julu izdvajanje Crne Gore za odbranu bude i preko 2% BDP-a” kazao je Spajić.

Generalni sekretar Stolternberg je istakao da Crna Gora na svakom planu iskazuje posvećenost ciljevima Saveza i potvrđuje se kao kredibilna članica. U razgovoru sa premijerom Spajićem, trećem od izbora 44. Vlade, Stoltenberg je istakao da Crna Gora igra ključnu ulogu na Zapadnom Balkanu i kazao da posebno uvažava podršku Crne Gore Ukrajini ali i odnos Vlade prema izdvajanjima za odbranu.

Stoltenberg je uputio poziv premijeru Spajiću da učestvuje na predstojećem NATO Samitu koji će, kako je kazao, biti prilika za dalje razgovore o važnim pitanjima koja će biti na dnevnom redu. „Radujem se daljoj saradnji sa Vama i Vašom Vladom, kao i našem budućem suretu u julu u Vašingtonu”, poručio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Vlade Milojkom Spajićem.

Provjerite slična mjesta

Đokaju 40 godina zatvora za ubistvo Šejle Bakije, Lješković: Uložićemo žalbu

Podgorica, (Media Biro) Ilir Đokaj osuđen je prvostepeno pred Višim sudom u Podgorici na 40 …