Prizemljeni avioni kompanije “Er Pink” čiji je suvlasnik Željko Mitrović

Tijelo Evropske unije za civilni saobraćaj je tražilo da avio kompanija Er Pink, čiji je suvlasnik Željko Mitrović, vrati tri AOC dozvole za letenje, što su oni i učinili. To praktično znači da su njihovi avioni prizemljeni i da je rad te avio kompanije obustavljen.

Tijelo EU je vršilo kontrolu prije oko sedmicu kada su ustanovljene brojne nepravilnosti, saznaje Radar. Zbog toga su tražili da Er Pink, čiji je suvlasnik Željko Mitrović, vrati dozvole.

Avione Er Pinka koristili su ljudi bliski vlastima, poput kuma predsjednika Srbije Nikole Petrovića kao i kontroverzni biznismen Zvonko Veselinović, sa kojim je predsjednikov brat fotografisan više puta, piše Nova.

Pitanja o ovoj odluci i konkretnim razlozima za oduzimanje dozvola uputili smo Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije. Odgovor do objavljivanja informacije nije stigao,navodi se u tekstuportala Nova.

Prema zvaničnim podacima Agencije za privredne registre Željko Mitrović je vlasnik 48 odsto udjela u Er Pinku, oko dva odsto ima Pink medija grup.

Preostalih 50 odsto akcija su u vlasništvu Aleksandra Ilića.

Na zvaničnom sajtu Er Pinka piše da raspolažu flotom od 19 aviona, a kao glavna baza ove kompanije navodi se Međunarodni aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

Otkriće misterioznog grada pod vodom šokiralo naučnike: Ovo bi moglo promijeniti ljudsku istoriju

Nađeni ostaci drevne civilizacije u zaljevu Khambhat, koji leži dužinom zapadne obale Indije, predstavljaju senzacionalno …