Duško Knežević bio gost Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) na investicionom samitu o Zapadnom Balkanu danas u Londonu

Veliki investicioni samit o Zapadnom Balkanu koji organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) održan je danas u Londonu. Ovo je bio šesti investicioni samit Zapadnog Balkana koji je organizovala EBRD. Prvi je održan u februaru 2014. i okupio je više od 500 delegata u EBRD sjedištu u Londonu. To je ujedno bio prvi događaj koji je okupio i sve čelnike vlada Zapadnog Balkana na jednom mjestu, na temu buduće ekonomske saradnje.

Ovom jedinstvenom događaju u sjedištvu EBDR u Londonu prisustvovao je, kao gost Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), dr Duško Knežević, predsjednik Atlas grupe i Univerziteta Mediteran.

“Imao sam izuzetnu čast i veliko zadovoljstvo da budem gost Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i učestvujem u ovom jedinstvenom događaju – Western Balkans Investment Summit 2024, koji je u organizaciji EBRD održan danas u Londonu. Vodila se vrlo korisna diskusija, veliki broj investitora je pokazao interesovanje za ulaganja u zemlje Zapadnog Balkana”, prenio je utiske sa ovog skupa dr Duško Knežević.

Današnjem samitu u Londonu nisu prisustvovali svi lideri zapadnobalkanske šestorke iako su bili najavljeni.

Crnu Goru je predstavljao predsjednik Vlade Milojko Spajić, a Srbiju premijerka Ana Brnabić. Takođe, skupu u sjedištu EBDR bili su prisutni i premijeri Sjeverne Makedonije Talat Džaferi i Kosova Aljbin Kurti. Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i premijer Albanije Edi Rama uključili su se u razgovor putem video linka.
U uvodnom dijelu Samita učesnicima se obratila predsjednica EBRD Odil Reno-Baso, a učesnike skupa su putem video linka pozdravili predsjednik Evropskog saveta Šarl Mišel i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji.

APLUS

Provjerite slična mjesta

Đokaju 40 godina zatvora za ubistvo Šejle Bakije, Lješković: Uložićemo žalbu

Podgorica, (Media Biro) Ilir Đokaj osuđen je prvostepeno pred Višim sudom u Podgorici na 40 …