Vujović: Milatović će pokušati da sruši ili destabilizuje Vladu

S obzirom na to da je odluka Jakova Milatovića o napuštanju partije donijeta znatno ranije, logično je da se tražio adekvatan momenat da bi taj potez donio najviše benefita onom ko ga povlači. Očekivano je da je Milatović dobio podršku od nekih parlamentarnih i vanparlamentarnih partija te da će pokušati ići ako ne u momentalno rušenje, onda u destabilizaciju Vlade, odnosno vladajuće većine, ocijenio je za Pobjedu Zlatko Vujović, politički analitičar i predsjednik Upravnog odbora Centra za monitoring.

Vujović je, komentarišući Milatovićevo napuštanje Pokreta „Evropa sad“, rekao da to ne predstavlja iznenađenje.

”Javnost se pripremala za takav scenario, a i bilo je više nego vidljiva netrpeljivost između dvije ključne osobe u državi, ali i u PES-u. Ono što privlači pažnju jeste odgovor na pitanje zašto sad i sa kim je ovaj potez predsjednik Milatović usaglasio. S obzirom na to da je odluka o napuštanju donijeta znatno ranije, logično je da se tražio adekvatan momenat da bi taj potez donio najviše benefita onom ko ga povlači. Za očekivati je da je Milatović dobio podršku od nekih parlamentarnih i vanparlamentarnih partija te da će pokušati ići ako ne u momentalno rušenje, onda u destabilizaciju postojeće vlade, odnosno vladajuće većine”, istakao je Vujović.

Kazao je da se to najbolje vidi na polju sektora bezbjednosti, gdje postoji visok stepen saglasnosti između Demokrata, Ure i predsjednika Milatovića, a sa druge strane, sukob sa ljudima iz okruženja Milojka Spajića.

”Pošto je sukob bio neizbježan, ovaj potez vjerovatno ima veze za pokušajem izazivanja vanrednih parlamentarnih izbora. Nije svejedno ako bi Spajićeva vlada pala, a da nije ispunila nijedno obećanje, pa čak ispustila priliku da privede kraju pregovore sa EU, ili da ova ili neka druga parlamentarna većina nakon punog mandata, ili makar nakon ispunjenja dijela ključnih obećanja, uđe u izborni proces”, ocijenio je Vujović.

Prema njegovim riječima, oštar sukob Spajića sa Milatovićem, Dritanom Abazovićem, a moguće i s Aleksom Bečićem, ne bi bio iznenađenje.

”Ukoliko se desi radikalizacija ovog sukoba, Spajić ukoliko bude želio da politički preživi, mora da povlači brže i jače poteze. Vidjećemo kako će se ponašati nekadašnji DF, odnosno sadašnja opozicija, ali i koga će podržati mediji koje koristi zvanični Beograd. Ako je suditi po dosadašnjem njihovom djelovanju, Milatović može očekivati podršku srpskog predsjednika i njegovih resursa”, istakao je Vujović.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Otkriće misterioznog grada pod vodom šokiralo naučnike: Ovo bi moglo promijeniti ljudsku istoriju

Nađeni ostaci drevne civilizacije u zaljevu Khambhat, koji leži dužinom zapadne obale Indije, predstavljaju senzacionalno …