Dr Nestorović: Puč je organizovan, idemo na nove izbore u Beogradu!

Prof. dr Branimir Nestorović, nosilac parlamentarne liste “Mi – Glas iz naroda” koja je bila veliko iznenađenje izbora krajem 2023. godine, kada je u Skupštinu Srbije ušlo 13 poslanika, kao i na izborima za Grad Beograd u čije klupe je trebalo da sjedne šest odbornika iz ovog građanskog pokreta, dao je intervju za Srpski Radio Čikago,

Milorad Ravasi, vlasnik Srpskog Radija Čikago, izuzetno popularne radio stanice među našim ljudima širom američkog kontinenta pa i, zahvaljujući novim tehnologijama, širom svijeta, aktivno je uključen u politička zbivanja u Srbiji i Crnoj Gori pozivajući kao goste najvažnije aktere političke scene, vodio je zanimljiv razgovor sa poznatim i popularnim beogradskim lekarom koji je sa dosta uspjeha ušao u srpsku politiku. I koji je, mimo svoje volje, postao vrlo bitan akter političke scene u Srbiji i regionu pogotovo poslije raskola u pokretu u režiji svojih dojučerašnjih saboraca.

“Posle dvorskog puča u našem pokretu, koji je bio unaprijed smišljen, popriličan je haos pred konstituisanje vlasti u Beogradu. Od nas šest odbornika, Aleksandar Jerković i Vesna Jakić su odbjegli i nemaju kontakt sa nama, u međuvremenu su dva odbornika otišla sa pučistima, tako da nemamo odborničku grupu nego je situacija da su tri puta po dva odbornika pokreta. Mi, mislim na mene i doktora Borisava Antonijevića koji smo u Skupštini grada, nećemo sigurno glasati 1. marta već ćemo izaći kad bude glasanje, jer u ovakvoj situaciji bilo kakvo preglasavanje i nadglasavanje bi izazvalo strahovitu nervozu svuda i bilo bi jako loše za sve. Ponovljeni izbori u Beogradu su najbolje rješenje. Vrlo elegantno rješenje, da se time izbiju argumenti iz ruke bilo kome. Organizovaće se novi izbori, da se konačno vidi ko je gdje. Mi očekujemo da ćemo proći mnogo bolje, po nekim procjenama smo duplirali broj pristalica. Tako da mislim da ćemo mi rasti, da će neke od ovih partija padati, onda ćemo vidjeti kakva će se postizborna koalicija praviti. Mi u svakom slučaju nećemo da se miješamo, nije trenutak da izvršimo samoubistvo da se svrstamo na neku stranu, na kraju smo to obećali ljudima koji su za nas glasali”, kazao je dr Branimir Nestorović.

Iskoristili su moju popularnost da budu poslanici pa htjeli da me sklone

Raskol u građanskom pokretu “Mi – glas iz naroda” koji se dogodio u četvrtak, kada su dr Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić napustili sastanak pokreta, morao je da se desi jer su se osnivači u stavovima mnogo razmimoišli. Da li je u pitanju izdaja, upitao je Milorad Ravasi svog sagovornika.

“Da li je izdaja, ne volim da koristim teške riječi. U svakom slučaju, sasvim sigurno je bio dvorski udar i pokušaj preuzimanja pokreta. Plan je očigledno od početka bio da se iskoristi moja popularnost da se pređe census, da se uđe u Skupštinu, i da se posle toga preuzme pokret pod nekim izgovorom. Dokaz da je sve unaprijed pripremljeno je i to što je ideju da ja postanem predsjednik pokreta dao Siniša Ljepojević, da bi se on povukao i rekao da naš pokret nije pokret lidera nego pokret ideja. Sve je to ružno. Vidim da je izjavio da me je na to nagovorio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, što je besmislica, jer nam je sa bogatim političkim iskustvom samo dao savjete kako da se organizuje stranka i jeste rekao da treba da ima predsjednika, što je bila ideja i gospodina Ljepojevića i još nekih ljudi. Oni su sve pripremili da glasaju protiv mene i pošto smo napustili sastanak, oni su se brže bolje oglasili, izbrisali moje pristupe pokretu i društvenim mrežama na kojima nas prate hiljade pristalica. A dobro znaju da bez mog imena na listi ne bi bili ni blizu cenzusa. Uz nas je sada većina članova, osnivamo stranku “Pravi Mi” sa kojom ćemo izaći na beogradske i lokalne izbore. Ljudi prepoznaju iskrenost i prepoznaju izdaju!”

Aplus

Provjerite slična mjesta

Otkriće misterioznog grada pod vodom šokiralo naučnike: Ovo bi moglo promijeniti ljudsku istoriju

Nađeni ostaci drevne civilizacije u zaljevu Khambhat, koji leži dužinom zapadne obale Indije, predstavljaju senzacionalno …