Pobjeda struke: Na predlog ministra Mujovića evropski eksperti u Odboru EPCG


Ministar energetike i rudarstva prof.dr Saša Mujović predložiće Vladi Crne Gore tri kandidata za članove Odbora direktora Eleketroprivrede Crne Gore i to prof. dr Jovica Milanović dekan, Elektrotehničkog fakulteta u Mančesteru, prof. dr Vladimir Katić, profesor FTN u Novom Sadu i prof. dr Zoran Miljanić, profesor na ETF u Podgorici .
Impresivne biografije predloženih kandidata otvaraju novo poglavlje u razvoju najveće državne kompanije, u skladu sa obećanjem ministra Mujovića da će u odborima direktora energetskih kompanija pobijediti stručne reference i profesionalno iskustvo.
Prof. dr Jovica Milanović je dekan Elektrotehničkog fakulteta u Mančesteru, počasni profesor Univerziteta u Kvinslednu, Australija, i gostujući profesor Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu. Pored impresivnog akademskog rada, napisanih preko 620 publikacija, bio je konsultant na brojnim projektima u oblasti industrijskog razvoja i član savjetodavnih tijela međunarodnih kompanija. Svojim stručim refencama i znanjem učestvovao je u obezbjeđivanju grantova u iznosu od preko 83 miliona funti.Bogato međunarodno i regionalno iskustvo u razvoju energetskih sistema predstavlja resurs koji će doprinijeti razvoju EPCG.
Prof. dr Vladimir Katić je utemeljivač snažnog FTN-a u Novom Sadu, koji se tretira kao najbolji tehnički fakultet u region. Napravio je prvu solarnu elektranu u Srbiji i kreirao atlas vjetrova u Srbiji. Bio je nosilac ili saradnik na 15 međunarodnih i 50 domaćih naučnih projekata ili studija. Najpoznatije stručne studije su mu vezane za istraživanje kvaliteta električne energije.
Prof. dr Zoran Miljanić, smatra se jednim od najvećih crnogorskih stručnjaka u oblasti elektro energetskih sistema, sa ogromnim brojem realizovanih projekata u oblasti prenosne i distributivne mreže, i priključenja obnovljivih izvora energije i analiza njihovih uticaja na mrežu.

Provjerite slična mjesta

Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo …