Njemački privrednici zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Nik Gjeloshaj, sastao se danas sa delegacijom Odbora njemačke privrede za Istočnu Evropu koja boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori.

Potpredsjednik Vlade Gjeloshaj je poželio dobrodošlicu njemačkoj delegaciji i istakao da Crna Gora i Njemačka imaju odlične odnose, te da je na tim temeljima potrebno jačati i ekonomske veze dvije zemlje.

„Za Crnu Goru su njemačke investicije od posebnog interesa ne samo za ekonomski razvoj, već i za usvajanje evropskih vrijednosti i načina poslovanja. Stoga će Vlada Crne Gore biti iskren partner i prijatelj njemačkim investitorima“, kazao je potpredsjednik Gjeloshaj.

Sagovornici su ocijenili da će članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji dati dodatan podsticaj interesovanju investitora iz država članica za ulaganje u Crnu Goru. “Napredak na planu evorpske integracije i uspostavljena politička stabilnost pozitivan su signal stranim investitorima” poručili su sagovornici.

Tokom susreta bilo je riječi o mogućnostima saradnje i ulaganja u Crnu Goru u različitim oblastima sa akcentom na zelenu energiju, infrastrukturu, telekomunikacije, turizam i sajber bezbjednost.

Na sastanku je dogovoren nastavak komunikacije i intenziviranje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Njemačku delegaciju, koju je pratio ambasador Peter Felten, činio je veliki broj predstavnika kompanija iz različitih sektora privrede, iz oblasti energetike, telekomunikacija, infrastrukture itd.

Sastanku su u ime Vlade prisustvovali ministar energetike i rudarstva Saša Mujović, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović, ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, državni sekretar dr Goran Jovetić i savjetnik potpredsjednika za ekonomsku politiku Albert Bikaj.

Provjerite slična mjesta

Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo …