Opština kupila atraktivno zemljište “Simon vojaža” na Rudešu

Poslovni krug autoprevoznog preduzeća “Simon vojaž” na Rudešu koji je Opština Berane kupila putem slobodne licitacije, u startu će biti korišten za parkiranje mehanizacije lokalnih preduzeća, prvenstveno Agencije za izgradnju i razvoj, dok bi mu u kasnijem periodu lako bila promijenjena namjena u bilo koje svrhe.

To je Portalu RTCG kazao predsjednik opštine Berane, Vuko Todorović, koji je ovaj poslovni potez označio kao veoma dobar.

“Tu je oko dva i po hektara zemljišta na atraktivnoj lokaciji, i kupili smo ga za 285.101 euro. To znači da nas je kvadrat koštao 11,5 eura, odnosno jedan ar za svega 1.150 eura. Mislim da je ovo veoma dobar potez kojim smo uvećali imovinu lokalne uprave”, kazao je Todorović.

On je objasnio da opštinska preduzeća, prije svega Agencija za izgradnju i razvoj ima velku mehanizaciju koju sada nema gdje da parkira, da će za početak to biti način da se i mehanizacija skloni, a istovremno organizuje čuvarska služba”, rekao je Todorović.

Iako je licitacija održana još polovinim prošle sedmice, Opština Berane je javnost zvanično juče obavijestila da je nakon dugog niza godina uvećala svoj kapital kupovinom zemljišta u naselju Rudeš, kao najprovoljni ponuđač u postupku javne prodaje ovog dijela imovine “Simon vojaža”.

,,Ova akvizicija predstavlja značajan korak ka daljem razvoju i unapređenju naše opštine. Zemljište će se privesti namjeni kada se u budućem periodu ukaže realna potreba. Nastavićemo da ulažemo u infrastrukturu i projekte koji će doprinijeti boljem kvalitetu života naših građana. Zahvaljujemo se svim učesnicima u ovom procesu, kao i odbornicima koji su na sjednici Skupštine opštine podržali naš predlog, i nastavljamo sa predanim radom u cilju daljeg napretka Opštine Berane”, saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine.

Kao najpovoljniji ponuđač u procesu javne prodaje D.O.O. “Simon voyages” u stečaju – Berane, Opština Berane je uspješno stekla novo zemljište u ukupnoj površini od 24.523 m2, vrijednosti za koje je ponudila novčani iznos od 285.101,00 eura, a koje će imati dugoročne koristi za lokalnu infrastrukturu i razvoj.

Ovaj korak otvara nove mogućnosti za realizaciju različitih projekata koji će doprinijeti unapređenju životnog standarda građana Berana i pokazuje odlučnost opštinskih vlasti da kontinuirano rade na poboljšanju uslova života i stvaranju povoljnog ambijenta za investicije. Očekuje se da će nova imovina biti iskorišćena na najbolji mogući način, u skladu sa potrebama i interesima lokalne zajednice.

Saopšteno je da je ovo samo jedan u nizu koraka koje Opština Berane preduzima u cilju daljeg razvoja i prosperiteta grada.

Predsjednik opštine smatra da je napravljen dobar poslovni potez, i da lokacija ove velike parcele može biti iskorištena u bilo koje svrhe.

“Znači, to što ćemo sada tamo smjstiti mehanizaciju i organizovati čuvarsku službu je smao prvi potez I ono što ćemo najprije učiniti. U periodu pred nama lako je nakon toga promijeniti namjenu kako se ukaže prilika i prevesti ovo atrativno zemljište u bilo koje svrhe” – rekao je Todorović za naš portal.

Na ovoj lokaciji je još od šezdesetih godina prošlog vijeka bilo sjedište “Ivangradprevoza”, jednog od najboljih autoprevoznih preduzeća u bivšoj Jugoslaviji. Tu su pored garaža i servisa, nalazile i upravne prostorije ove kompanije.

Tako je bilo i u vrijeme kada je preduzeće privatizovano i promijenilo ime u “Simon vojaž” 2005, sve do odlaska u stečaj u maju 2020. godine. Od tada pa sve do kupovine od strane Opštine Berane bilo je na prodaju.

“Simon vojažu” preostalo je da proda autobusku stanicu čija cijena je 920 hiljada eura, ali za koju još uvijek nema kupaca i zaključana je već četvrtu godinu.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Đokaju 40 godina zatvora za ubistvo Šejle Bakije, Lješković: Uložićemo žalbu

Podgorica, (Media Biro) Ilir Đokaj osuđen je prvostepeno pred Višim sudom u Podgorici na 40 …