Na pomolu dogovor Vlade i Sindikata, Spajić ponudio povećanje 17 odsto

U toku je sastanak predstavnika Sindikata prosvjete sa premijerom Milojkom Spajićem, ministarskom prosvjete, nauke i inovacija Anđelom Jakšić Stojanović i ministrom finansija Novicom Vukovićem kako bi pokušali da nađu riješenje nakon što su prosvjetni radnici juče stupili u štrajk.  Kako nezvanično saznaje portal Dan tokom večerašnjih pregovora došlo je do velikog pomaka, predstavnicima prosvjete je ponuđeno povećanje od 17 odsto.

Premijer je kako saznajemo kazao da će ujutru dostaviti napismeno zvaničnu ponudu Sidikatu prosvjete koja je predložena tokom sastanka. Zatim će Glavni odbor Sindikata prosvjete odlučivati o tome da li prihvata ponudu i da li prekida ili nastavlja štrajk.

Kako nezvanično saznajemo uradiće se i Zakon o zaradama u javnom sektoru kojim će se regulisati koeficijenti i povećanje će biti 17 odsto.

Zakon će biti brzo urađen, a primjenjivaće se od 1. septembra.

Pojedini profesori koji su prisustvovali sastanku imaju različita tumačenja o tome šta im nudi premijer, jer mnogima od njih nije jasno da li nudi neto, bruto ili povećanje na koeficijente.

Dan

Provjerite slična mjesta

Odović: Država će kroz novi cjenovnik za zakup plaža prihodovati 14 miliona eura

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović naveo je da će država kroz …