Guvernerka Radović se sastala sa ukrajinskim ambasadorom

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori, Olegom Gerasimenkom.

Ukrajinski ambasador čestitao je guvernerki Radović na imenovanju i poželio uspjeh u budućem radu, ističući da je „angažman Centralne banke izuzetno važan na evropskom putu Crne Gore”. Ambasador je zahvalio na pomoći koju Crna Gora nastavlja da pruža Ukrajini, u vidu političke podrške, primjene restriktivnih mjera prema licima iz Ruske Federacije, te prihvata i pune inkluzije ukrajinskih izbjeglica.

Guvernerka je pohvalila napore Nacionalne banke Ukrajine koji su rezultirali nesmetanim funkcionisanjem bankarskog sistema koji je, u ekstremno nepovoljnim uslovima, uspio da obavlja sve svoje funkcije i uredno servisira građane i privredu. „Obezbjeđenje kontinuiteta poslovanja banaka i očuvanje finansijskog sistema u vanrednim okolnostima ogromna je zasluga Nacionalne banke Ukrajine“, saopštila je guvernerka Radović.

Tokom sastanka razgovarano je i o mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje Ukrajine i Crne Gore i dogovoreno intenziviranje komunikacije u pravcu konkretizacije saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Provjerite slična mjesta

Otkriće misterioznog grada pod vodom šokiralo naučnike: Ovo bi moglo promijeniti ljudsku istoriju

Nađeni ostaci drevne civilizacije u zaljevu Khambhat, koji leži dužinom zapadne obale Indije, predstavljaju senzacionalno …