Uklanjanjem biciklističkih traka vozačima svanulo, bicklistima mrklo

Ukidanjem biciklističkih staza smanjene su saobraćajne guže u nekim djelovima Podgorice u kojima je tokom špica donedavno vladao haos.

O tome svjedoči i “patrola” “Vijesti”, ali i brojni vozači.

Za pedesetak minuta, tokom popodnevnog saobraćajnog špica, reporteri “Vijesti” uspjeli su automobilom da obiđu ulice Ivana Milutinovića pored Sportskog centra “Morača”, Ilije Plamenca na Zabjelu, Kralja Nikole sve do hotela Hilton… I nijesu primjetili pretjeranu gužvu u saobraćaju.

Jednu kolovoznu traku na tim saobraćajnicama bivša lokalna DPS vlast pretvorila je u biciklističku staze, pa je između 15 i 16 časova na pojedinim mjestima dolazila do nepreglednih kolona vozila i svojevrsnog kolapsa. Vozači su tada za ogromne gužve mahom “krivili” biciklističke trake, nerijetko zaboravljajući da su djelimično i sami odgovorni za saobraćajni haos zbog kršenja propisa, najčešće nedozvoljenog zaustavljanja i parkiranja…

Danas je situacija znatno drugačija, a o protoku saobraćaja u koji su se uvjerili reporteri “Vijesti” donedavno je moglo samo da se sanja, pa se stiče utisak da je nova gradska uprava uspjela da djelimično riješi problem ogromnih gužvi na “kritičnim tačkama”.

Lokalna vlast uklonila je biciklističke trake prošlog mjeseca, čemu su se oštro protivili ljubitelji vožnje na dva točka.

Direktor podgoričkog preduzeća “Putevi” Radoš Zečević ranije je kazao da je postavljanje biciklističkih staza na kolovoze bilo isforsirano, a da će njihovim uklanjanjem, protok saobraćaja na tim mjestima biti bolji…

Gužve manje, ali treba misliti i o “pedalanju”

Ekipa “Vijesti” uvjerila se da je uklanjanje biciklističkih staza rasteretilo kolovoze, ali i opteretilo trotoare.

Vozači sa kojima su razgovarali kazali su da je saobraćanje u tim djelovima grada mnogo lakše nego ranije, naročito u periodu od 15 do 16 časova.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …