Milatović: Vlada da se odgovornije odnosi prema Sindikatu prosvjete

Apelujem na Vladu Crne Gore da odgovornije pristupe problemu i da odgovornije uđu u razgovore sa Sindikatom prosvjete, kazao je povodom štrajka prosvjetara predsjednik Crne Gore Jakov Milatović u zjavi za medije nakon proslave 117 godina rada Gimnazije “Slobodan Škerović”

– Došlo je do zabrinjavajućeg trenutka u zemlji, da su mnogi roditelji tek sinoć saznali da danas njihova djeca neće moći da idu u školu, da prosto nastave nema. Ja zaista ne znam kako smo došli u ovu situaciju kao društvo. Došli smo u situaciju gdje su djeca ta koja najviše ispaštaju zbog ove situacije, naveo je Milatović.

Kako je istaka, nastavni plan se mora realizovati, tako da sve ovo što se u narednom periodu ne bude uradilo u jednom trenutku će morati da se nadoknadi.

Zato apel Vladi Crne Gore da odgovornije uđu u razgovore sa sindikalcima, da puno odgovornije pristupe problemu koji mora da se riješi zbog djece, koji mora da se riješi zbog roditelja i koji mora da se riješi zbog obrazovanja u Crnoj Gori, istakao je predsjednik.

https://youtube.com/watch?v=Q8TujqVUaKo%3Fsi%3DepqWj7VzO4z3XEjV

Na pitanje da li je premijer Milojko Spajić trebalo ranije da se uključi u ove pregovore sa Sindikatom prosvjete, Milatović je kazao da je to strategija Vlade u koju on ne želi da ulazi.

– Vlada je kolektivni organ odlučivanja kojeg predstavlja njen predsjednike. Ovdje imamo situaciju da Sindikat traži određene stvari, pozivaju se na potpisani dokument sa Vladom Crne Gore. Da li je to vlada Dritana AbazovićaMilojka Spajića, Zdravka Krivokapića ili Marka Markovića, nije važno. To je vlada Crne Gore i tu postoji određeni kontinuitet. Tako da opet mislim da Vlada mora dodatno odgovornije da pristupi ovom problemu, ponovio je Milatović.

Istakao je da prosvjetni radnici kao svi drugi radnici u Crnoj Gori imaju pravo na štrajk i zamilio je da u ovom slučaju obje strane da dođe do dogovora, da djeca i školstvo i obrazovanje koje kako svi znamo nije na najboljim granama, dodatno ne bi ispaštalo.

Dan

Provjerite slična mjesta

Đokaju 40 godina zatvora za ubistvo Šejle Bakije, Lješković: Uložićemo žalbu

Podgorica, (Media Biro) Ilir Đokaj osuđen je prvostepeno pred Višim sudom u Podgorici na 40 …