Božović: Hoće da nas utjeraju u učionice kao stoku u obore

Vlada i ministarstva žele dodatno da nas ponize, da nas utjeraju u učionice kao stoku u obore i da na taj način budu zadovoljni direktori i čelnici ministarstva prosvjete i da na taj način potpuno obesmisle borbu za pravo, pravdu i dostojanstvo prosvjetnog radnika, kazao je sinoć portalu Dan Radomir Božović nakon večerašnjeg sastanka sa ministrima prosvjete i finansija Anđelom Jakšić Stojanović i Novicom Vukovićem.

Na pitanje portala da li su direktori koji su večeras naknadno došli u ministarstvo došli da vrše pritisak na Sindikat, Božović je kazao da neće svi direktori da vrše pritisak.

– Da se razumijemo, neće svi. Mali broj tih direktora će da vrši nekakav pritisak i zastrašivanje. Ali, i oni su malo zaplašeni na ovaj način. Ti direktori, pa i to su naše koleginice i kolege, svjesni su oni šta mi radimo. Mi ne tražimo ovdje hljeba preko pogače, nego jednostavno znaju da se borimo za časnu stvar i za ono što je naše pravo – kaže Božović.

Međutim, ističe da ima i onih koji će da idu na njih đonom ne bi li dobili nekakve poene kod ministarstva ili, kako kaže, šta već.

–  Postoji autocenzura, na kraju krajeva postoji strah. Nalazimo se u situaciji da se prosvjetni radnici jednostavno uvuku u učionice, a šta ćemo da radimo unutra njih uopšte nije briga. Tako da sjutra očekujemo od direktora da pozivaju djecu da dođu u školu, pa će da vrše pritiske i tako dalje – kaže Božović i ističe da će vidjeti šta nosi dan.

Ističe da su u toku sastanci koje su sazvali pojedini direktori na kojima se vrši pritisak.

– Direktori uveliko zakazuju za večeras sjednice, a to je protivno pravilniku o načinu rada Nastavničkog vijeća. Dakle, direktor redovnu sjednicu zakazuje makar tri dana unaprijed, a vanrednu sjednicu makar 24 sata. Dakle, te sjednice večeras i sjutra ujutru u 6, 6.30, 6.45, kao što neki već zakazuju, to direktori rade protivpravno i pod pritiskom ministarstva – ističe Božović.

Dan

Provjerite slična mjesta

Đokaju 40 godina zatvora za ubistvo Šejle Bakije, Lješković: Uložićemo žalbu

Podgorica, (Media Biro) Ilir Đokaj osuđen je prvostepeno pred Višim sudom u Podgorici na 40 …