Softići iz Sušića: Rodni kraj vrijedniji od državnoga posla

Ermin Softić iz sela Sušića, udaljenoga nekoliko kilometara od Bijeloga Polja, od malih nogu počeo je da se bavi stočarstvom i uspješno posluje.

Djetinstvo je provodio u rodnom selu Sušica, pomagao roditeljima i uspješno se usavršavao, te postao veoma uspješan i vrijedan.

“Na porodičnom imanju uzgajam 15 grla krava i 50 ovaca. Posvetio sam se poslu koji volim i solidno mogu da živim i zarađujem.”

O državnim poslovima, neće ni da govori, jer da bi radio na nekim od državnih poslova, morao bi da ode iz rodnoga kraja, a to ne dolazi u obzir, kaže ovaj domaćin.

Bjelopoljac uspješno proizvodi kravlji sir, kajmak, bavi se i proizvodnjom goveđeg mesa, proizvodi domaću pršutu, sudžuk i mljeveno meso.

Do Erminovih proizvoda je lako doći, mušterije su zadovoljne, kako navodi.


“Kupci zbog lošeg puta rijetko mogu doći da probaju njegove proizvode, pa sam odlučio da ja vršim dostavu za svaki poručeni proizvod.”

Kilogram sira iznosi 5 eura, kajmak 4,50eura, goveđa pršuta 1kg 22 eura, mljeveno meso 4, sudžuk 3 eura po kg.

“Subvencije su veoma male, pa da ne prodam svoje proizvode ne bih mogao da izdržim.

Što je danas rijetkost, Softiću izostaje promocija proizvoda putem društvenih mreža Facebooka i Instagrama, jer, kako kaže, nema toliko slobodnog vremena da koristi društvene mreže.

J. Š.

Provjerite slična mjesta

Katniću zadržavanje do 72 sata, dodijeljen mu advokat po službenoj dužnosti

Bivšem specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću je, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu, određeno zadržanje …