Spajić – Von der Lajen: Prvog dana obećali, 100. dan ispunili

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Lajen čestitala je Crnoj Gori na velikom napretku, koji je ostvaren na polju evropskih integracija tokom prvih 100 dana Vlade.

Von der Lajen je tokom sastanka sa premijerom Milojkom Spajićem u Briselu, istakla da su napravljeni sjajni rezultati uz odličnu saradnju Vlade i Parlamenta.

„Sreli smo se u Podgorici, tokom prvog dana nove Vlade. Sada, 100 dana kasnije, sjajno je vidjeti Crnu Goru potpuno fokusiranu na svoj cilj u pristupanju, kako pravi dobar napredak“, poručila je von der Lajen.

Predsjednica Evropske komisije je naglasila da su imenovanja u pravosuđu i brojne druge reforme pravi pokazatelj da Crna Gora želi da napravi završni korak ka velikoj evropskoj porodici.

U kontekstu ubrzanog puta ka EU ocijenjeno je da prioritet moraju ostati poglavlja 23 i 24.

Premijer Spajić je podsjetio da je na sastanku sa von der Lajen, tokom prvog radnog dana 44. Vlade obećao da će parlamentarna većina isporučiti rezultate iz evropske agende i iskazao zadovoljstvo što već nakon 100 dana može da se govori o velikim uspjesima.

Dodao je i da je ovo samo početak, te da će Crna Gora nastaviti da radi na reformama.

Konstatovano je da su politička stabilnost, konstruktivan i inkluzivan dijalog sa opozicijom pravi način da se nastavi sa ubrzanim progresom na EU putu.

U tom kontekstu vrlo je važno i što je taj pristup doveo do depolarizacije društva.

Bilo je riječi i o ekonomskoj konvergenciji Crne Gore, konkretno o načinima da se dođe do ubrzanog ekonomskog razvoja kako bi dostigli zemlje EU na tom polju.

Provjerite slična mjesta

Aplikacija WhatsApp dobija AI chatbot

AI chatbotovi se polako infiltriraju u svaku aplikaciju koju koristimo, a najnovija u nizu je …