Spajić sa Mišelom: Puna podrška brzom progresu Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić sastao se u Briselu sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom.
Mišel je pružio snažnu podršku Crnoj Gori i radu 44. Vlade, koja je ostvarila veoma brzo progres na polju EU integracija.
Istakao je da je izuzetno bitno nastaviti sa reformama i insistirati na vladavini prava, a kao odličnu praksu u rješavanju važnih pitanja, izdvojio je način na koji je urađen popis u decembru prošle godine.
Tokom sastanka je predsjednik Vlade Milojko Spajić naglasio da će i dalje posebno insistirati na napretku u reformama vezanim za poglavlja 23 i 24, što će biti prva tačka na svakoj sjednici Vlade, uz poseban fokus na efikasnu realizaciju zadataka.
Predsjednik Evropskog savjeta je konstatovao da je Plan rasta velika šansa za ubrzani razvoj zemalja Zapadnog Balkana, a premijer Spajić dodao da će od ogromne važnosti za Crnu Goru biti da se iskoristi šansa za priključenje jedinstvenom evropskom tržištu, što bi moglo da privuče veliki broj investitora.
Premijer Spajić je istakao da je Crna Gora spremna da uradi domaći zadatak, bez ikakvih prečica i da će reforme približiti našu zemlju vrijednostima i standardu članica Evropske unije.
U razgovoru je konstatovano da naša zemlja može biti pravi primjer da je proces proširenja živ i da se ispunjavanje mjerila isplati.
Apostrofirana je i uloga Evropske političke zajednice, kao platforme, koja može poslužiti da se promovišu benefiti proširenja, poput stabilnosti za EU i sigurnosti za zemlje Zapadnog Balkana.
Bilo je riječi i o geopolitičkoj situaciji usljed rata u Ukrajini, a naglašena je potpuna usklađenost Crne Gore sa EU vanjskom politikom. Zaključeno je i da će odobrena podrška Evropske unije, u iznosu od dodatnih 50 milijardi eura, biti od velikog značaja za Ukrajinu.

Provjerite slična mjesta

Upozorenje zbog pojačane opasnosti od požara

Zbog pojačane opasnosti od požara, Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore upozorava građane da ne pale …